Novice

Na zaslužen odmor

ACH Volley Ljubljana : OK Šoštanj Topolšica 3:0 (16, 23, 18)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić 8, Pavlović 10, Satler 1, Brulec, Đirlić 3, Okroglič 9, Mantha 15, Vilimanović 1, Pokeršnik 9, Videčnik, Poluian.

OK Šoštanj Topolšica: Javornik 6, Robida 9, Plankelj, Port, Boženk 6, Planinc 10, Pavič 2, Mejal 1, Šoštarič, Menih 1, Uršič 1, Koren.

V zadnjem krogu rednega dela so se vodilni zmaji pomerili s Šoštanj Topolšico, ki bi se v primeru zmage izognila zeleni skupini. To jim ni uspelo, saj so Ljubljančani slavili s 3:0.

Dvoboj so slovenski prvaki pričeli suvereno in že pri nekoč drugem tehničnem odmoru imeli prednost 5 točk (16:11). Niz zaporednih točk je s polminutnim odmorom želel prekiniti trener gostujoče ekipe, a so domačini nadaljevali v svojem tempu in z asom Pokeršnika zaključili niz (25:16)

Na začetku drugega niza je sledil pritisk Šoštanjčanov, ki so povedli z 10:8, nato pa so s 15. osvojeno točko zmaji ponovno prešli v vodstvo (15:14). Po izenačeni končnici so na koncu z zaključkom Okrogliča zmaji povedli z 2: 0 (25:23).

V prvem delu tretjega niza so gostje še držali stik z državnimi in pokalnimi prvaki (11:10), nato pa na sredi tega popustili (15:11). Zmaji so to izkoristili in nasprotnikom niso več dopustili, da bi se z lahkimi točkami približali. Z napadom Manthe so tako Ljubljančani zapečatili še tretji niz in slavili s 25:18.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Redni del smo končali rezultatsko v redu, sedaj pa se začenja zares, kar se tiče našega regijskega prostora. Najprej sredi marca zaključni turnir MEVZE, torej borba za naslov srednjeevropskega prvaka, nato pa sklepni del državnega prvenstva. Malo daljši odmor brez tekem mislim, da nam bo prišel prav, saj bomo lahko na treningih še bolje dogovorili določene stvari.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?