Novice

Namen je zaključiti v dnevni sobi

Pred odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana je jutri v Tivoliju še tretja tekma finalne serije državnega prvenstva. V primeru nove zmage nad Calcit Volleyjem bo sezona za serijske slovenske prvake sklenjena.

Lov na 16. državno lovoriko je na prvi tekmi deloval kot pravi izziv za oranžne zmaje, ko so si Kamničani po neverjetnem preobratu priborili 2 zaključni žogi v petem nizu. Na koncu so več mirnih živcev prikazali Ljubljančani, ki so po pravem odbojkarskem maratonu slavili prvo zmago in tako ostali neporaženi v letošnjem domačem prvenstvu. Pred polno kamniško dvorano so bila pričakovanja na drugi finalni tekmi upravičeno enaka – napet, zanimiv, všečen obračun, toda ti pogoji so bili izpolnjeni le v prvem nizu, v preostalih dveh pa so občutno na plin stopili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in gladko s 3:0 odpravili tekmece. Na vrsti je še tretja tekma najboljših dveh slovenskih odbojkarskih ekip zadnjih let in že jutri bo znano, ali bodo domačini v Tivoliju osvojili poleg MEVZE in Pokala Slovenije še tretji letošnji naslov ali pa bo Calcit Volley iztisnil prvo zmago po več kot letu dni nad zmaji (nazadnje so jih premagali marca 2018 v polfinalu MEVZE) in serijo popeljal s četrto tekmo na čelu nazaj v Kamnik.

Matija Pleško je bil po drugi tekmi vidno bolj zadovoljen kot po prvi: ''Zadali smo si par stvari: dosegat majhne cilje, razmišljat kratkoročno pred sabo in počet te stvari čim boljše. Vedeli smo, da tako bo rezultat prišel. Malo bolj smo nevtralizirali najnevarnejše igralce Kamnika in je bilo resnično lažje igrat.'' Morda je to pravi recept tudi za jutrišnjo tekmo, na kateri navkljub vodstvu z 2:0 v zmagah slovenski prvaki ne nameravajo popuščati: ''Tekma v naši dnevni sobi bo jutri ob 18h. Takrat imamo namen zaključiti serijo, če se le da, s 3:0,'' je še suvereno dodal kapetan zmajev Jan Pokeršnik.

FOTO: Aleš Oblak
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?