Novice

Napad na 15. naslov

Jutri se pričenja začetek finalnega dvoboja med starima znancema. Tako kot lani se bosta za lovoriko najboljšega kluba v Sloveniji udarila ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley. Na prvi tekmi bodo domačini Ljubljančani, ki imajo priložnost osvojiti že 15. državni naslov.

Pot do finala je bila na strani oranžnih zmajev navidezno lahka, vendar je 14-dnevni premor vseeno pustil nekaj posledic. Slovenski prvaki so kmalu našli svoj ritem in tako v polfinalu niso Panviti Pomgrad prepustili niti enega niza.

Sedaj je pred njimi še zadnja ovira do ubranitve lanskega naslova, ki ga v svojih rokah držijo že 14 sezon zapored. S Calcitom Volleyjem so se letos že srečali tako na tekmah srednjeevropskega tekmovanja, ki so prav tako štele za razvrstitev v domačem prvenstvu, kot tudi v finalu Pokala Slovenije. Edini, a boleč spodrsljaj se je zmajem pripetil v polfinalu MEVZE, ko so v Pliberku bili prvič letos boljši Kamničani. Sicer oranžni zmaji po 25 odigranih tekmah v državnem tekmovanju še ne poznajo poraza.

''Dosegli smo cilj, ki smo si ga zadali. Po etapah smo osvojili redni del, nato modro skupino in se iz končnice uvrstili v finale. Sedaj je potrebno dodati še češnjo na torti, da bo naš primarni namen dosežen,'' je misli o dosedanjem poteku državnega prvenstva strnil trener Ljubljančanov Zoran Kedačič. ''Jutri moramo pokazati, zakaj smo v domačem tekmovanju še nepremagani, zakaj igramo najboljšo odbojko v Sloveniji in dati nasprotnikom na igrišču jasno vedeti, kaj je naša misija. Potrebno bo prikazati maksimalno zbranost na igrišču in mirno odigrati vsako točko,'' je nadaljeval. ''Tega naslova si zelo želimo in zavedamo se, da je potrebno trikrat premagati nasprotno ekipo, kar pa ni enostavno. Sedaj se vse začenja znova in prejšnje zmage ne štejejo več. Vsak član ekipe bo moral prikazati stoodstotno motivacijo in borbenost, če želimo ponovno osvojiti naslov prvaka.''

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so polfinalno srečanje zaključili že v soboto, medtem ko je Calcit Volley dokončno odpravil Salonit v nedeljo. ''To, da bo imel ACH Volley dan počitka več in da ima daljšo klop, prav nič ne spremeni dejstva, da bomo že jutri vstopili v tekmo v pričakovanju zmage. Dejstvo je, da so Ljubljančani tudi tokrat v vlogi favorita, a se ne bomo predali,'' je za svoj klub dejal Klemen Hribar, libero Calcit Volleyja.

Vsekakor je pred nami prava odbojkarska poslastica, ki je ne gre zamuditi. Prva tekma bo kot že rečeno odigrana jutri ob 18. uri v Tivoliju, v soboto, 21. 4. 2018, sledi srečanje v Kamniku, ponovno pa se vračamo v Ljubljano v torek, 24. 4. 2018.

Pojdimo skupaj do vrha! #orangedragons #orangefamily

FOTO: Matic Eržen


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?