Novice

Navijamo za oranžne zmaje v nocojšnjem obračunu

Ljubljana / Lodz, 14. december 2011 – Še nekaj ur nas loči od  nocojšnjega prvega obračuna ACH Volleya in ekipe PGE Skra Belchatow v okviru evropske lige prvakov. Oranžni zmaji se že od ponedeljka zvečer nahajajo v poljskem Lodzu. Včeraj so opravili prvi trening v dokaj stari dvorani Hala Sportowa Mosir, v kateri bo potekala tudi tekma, sprejme pa 9.500 gledalcev. Začetek tekme bo ob 18. uri.

Iz tabora ACH Volleya sporočajo, da vse teče po načrtih in da so vsi dobro razpoloženi. Časa za obsežnejše taktične priprave sicer ni bilo na pretek, saj se je naše moštvo praktično ponovno »sestavilo« šele pred slabim tednom dni, toda vedo, kdo jih čaka na nasprotni strani mreže in so zato vse misli usmerjen v to, kako odigrati in nadigrati favoriziranega nasprotnika. Igralci Belchatowa so po imenih in izkušnjah  poznana imena  v svetu odbojke. Sprejemalca Kurek in Winniarski sta poleg srednjega blokerja Marcina Możdżoneka,  ki je med drugim tudi kapetan poljske reprezentance, tvorili jedro poljske reprezentančne ekipe, ki se je na minulem Svetovnem pokalu na Japonskem kot drugouvrščena ekipa že uvrstila na Olimpijske igre 2012. Tudi njihov libero Pavel Zatorski  je član reprezentance.To pa niso edini odlični igralci Belchatowa. Vsekakor je potrebno omeniti njihovega že dolgoletnega organizatorja igre Španca Miguela Falasco, pa oba blokerja Daniel Plinskega in nizozemskega reprezentanta Wytze Kooistro. Njihov korektor Mariusz Wlazły  je bil pred dvema letoma izbran za najboljšega napadalca zaključnega turnirja četverice najboljših evrpskih ekip v Lodzu, kjer sta bila deležna posebnih priznanj  tudi naša odbojkarja,  Daniel Lewis – kot  najboljši sprejemalec in Matevž Kamnik – kot najboljši bloker.  Na svojo priliko v poljski ekipi čakata tudi mlada, a zelo nadarjena napadalca Srba, Aleksander Atanasijević in Konstantin Čupković. PGE SKRA Belchatow je prav gotovo ekipa, ki ima res široki izbor kakovostnih igralcev, katero že od sezone 2009 vodi prvi trener Jacek Nawrocki.    

Navkljub zvezdniški in tudi veliko izkušenejši ekipi, ki bo tokrat stala onstran mreže dvorane Mosir v Lodzu, člani moštva ACH Volley mirno čakajo prvi sodniški žvižg in začetek nocojšnjega srečanja. Andrej Flajs, Dejan Vinčić, Grega Ropret, Alen Šket, Klemen Čebulj, Daniel Lewis, Aleš Fabjan, Matej Vidič, Adam Simac, Uroš Kovačević, Milan Rašić, Alan Komel in Jan Klobučar so pripravljeni  na ta izziv, v pripravljenosti pa je tudi Matevž Kamnik, da vskoči, če bo to potrebno. Upajmo, da Svetovni pokal in olimpijske kvalifikacije v Osijeku v zadnjem mesecu reprezentančnih priprav vendarle niso pobrale preveč moči našim odbojkarjem in da prepotrebne energije ne bo zmanjkalo. Prepričani smo, da  bodo naši oranžni zmaji drago »prodali« svojo kožo. Poskušali se bodo vrniti z zmago, ki bi jim zagotovila mirnejše nadaljevanje tekmovanja. V kolikor jim to ne uspe, jih čaka ponovni poskus v povratnem srečanju, ki bo že ta torek, 20. decembra 2011.  A takrat na domačem terenu, v naši domači lepotici – ljubljanski dvorani Stožice.

Vabljeni k nocojšnjem spremljanju tekme prek radijskih valov VAL-a 202 ali preko neposrednega prenosa na II. programu TV SLO. Če ste raje pred računalnikom, po tem bo na voljo še prenos preko internetne televizije LAOLA ali preko spletne strani www.ach-volley.si . Kot rečeno, tekma se prične ob 18. uri. Navijamo za oranžne zmaje!

Odnosi z javnostmi

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?