Novice

Niz neporaženosti se nadaljuje

V 15. krogu 1. DOL sta se v dvorani Tabor pomerili ekipi Maribora in ljubljanskega ACH Volleya. Derbi 15. kroga so pred 250 gledalci s 3: dobili Ljubljančani (21, 20, 22).

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so takoj na začetku povedli (4:1). Te prednosti Mariborčani do prvega tehničnega odmora niso mogli izničiti in ACH Volley Ljubljana je ob odmoru vodil s prednostjo petih točk (8:3). Pred vstopom v končnico niza je Maribor po seriji odličnih servisov Uroša Planinšiča zmanjšal zaostanek na dve točki ter prisilili gostujočega trenerja Zorana Kedačiča, da prekine igro z odmorom. ACH Volley je sicer izkušeno ohranjal prednost, zato je domači strateg Sebastjan Škorc v samem zaključku niza z odmorom poizkušal narediti preobrat, ki pa ni uspel in odbojkarji iz prestolncie so osvojili prvi niz s 25:21.

 

Drugi set se je začel bolj izenačeno z nekaj napakami na vsaki strani in nobena ekipa ni imela več kot dveh točk prednosti. Nato pa se je po nekaj dobrih servisih Mateja Köka prednost gostov povišala na štiri točke in trener Maribora je bil primoran vzeti pol minute odmora. Tudi po vstopu v igro drugega korektorja Mateja Mihajlovića ter drugega podajalca Roka Satlerja na strani Ljubljančanov  do drugega tehničnega odmora Maribor ni uspel zmanjšati prednosti gostov, ki je znašala pet točk (16:11).  Gostje so si po tem, ko se je Maribor približal le na točko zaostanka, zagotovili prednost treh točk. Varovanci Zorana Kedačiča so izkoristili padec koncentracije ter nekaj napak pri domačih in s servisom izven igrišča Plesca osvojili set s 25:20.

 

Tudi tretji set so bolje odprli Ljubljančani ter takoj povedli z dvema točkama prednosti (4:2), a je Maribor ujel priključek ter povedel pri tehničnem odmoru (8:7). Po zaslugi dobrih in zanesljivih servisih Petra Đirliča (15 točk) so slovenski prvaki povedli s štirimi točkami prednosti (16:12). Mariborčani so se približali na točko zaostanka, vendar je Kök s servisom pridobil nekaj pomembnih točk. V napeti končnici se je najprej Maribor vrnil, a jih je nekaj napak v napadu  kaznovalo in gostje so dobili še tretji niz ter s tem tudi tekmo s 3:0.  

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?