Novice

NIZ ZMAG SE NADALJUJE

Slovenski odbojkarji so prišli v vedno »vročo« dvorano madžarskega prvaka trdno odločeni, da tudi drugič letos premagajo nasprotnika. Že pred srečanjem je bilo jasno, da so madžarski odbojkarji v svoji dvorani sila neugoden nasprotnik, tekma pa je to samo potrdila. Po petih nizih polnih preobratov so Autocommerceovci le strli odpor borbenih domačinov in tako dokazali, zakaj so še vedno vodilno moštvo brez poraza na lestvici srednjeevropske lige.

Uvodni niz so bolje pričeli domačini, ki so po nekaj napakah Autocommercea povedli z 8:4. Po nekaj uspešnih akcijah na mreži in bloku Barreta so Slovenci izenačili na deseti točki, nadaljevali pa zopet slabo saj so domačini povedli z 15:11 in trener Baltič je takoj zahteval minuto odmora. Domačini so držali razliko štirih točk do rezultata 22:18, ko je v moštvu Autocommercea Gasparinija zamenjal Urnaut. Kljub menjavi Autocommerceovcem ni uspel preobrat, domačini so nadaljevali z odlično igro na mreži, blok gostov pa je bil brez moči in tako je prvi niz pripadel domačinom.

Drugi niz je v vrsti Autocommercea namesto Pleška pričel Flajs. Igra je bila do šeste točke izenačena, napaka na začetnem udarcu domačinov in udarec Urnauta na mreži, pa sta oddaljila goste za dve točki. Domačini so po dveh točkah Barreta pri rezultatu 12:8 zahtevali prvo minuto odmora. Vrsta Autocommercea je nadaljevala vse bolj udarno, predvsem v začetnih udarcih in v napadu, rezultat tega pa je pomenil vodstvo že z 18:10. Trener domačinov je nato zamenjal podajalca Toronyaia z Kecskemetijem, pri vodstvu Autocommercea z 20:13 pa je zahteval še minuto odmora. Domačini so se nato približali na 23:18, Baltič pa je takoj reagiral in tudi on vzel minuto odmora. Autocommerceu sta nato izenačenje v nizih zagotovila najprej Čuturič z udarcem na mreži, nato pa še Barreto z asom.

V tretjem nizu so naprej povedli domačini s 4:1, gostje pa so jih nato ujeli na sedmi točki. Rahlo pobudo so nato prevzeli madžarski prvaki, ki so po nekaj napakah slovenskih odbojkarjev na drugi tehnični odmor odšli že s tremi točkami prednosti. Gostje so se jim vztajno pričeli približevati in to jim je po udarcu Urnauta uspelo na 18.točki, kar je prisililo domačega strokovnjaka Oraveca k minuti odmora. Pri izenačenju na 19. točki je v vrsti gostov Čebrona zamenjal Kamnik. Izid je bil izenačen do 21.točke, v končnici pa je Flajs s tremi točkami odločil zmagovalca tretjega niza.

Pobudo v četrtem nizu so takoj prevzeli Autocommerceovci, ki so ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:4, nato pa še z 11:7. Po nekaj uspešnih akcijah Tomanoczyja na mreži so domačini izenačili na 12. točki, v igro Autocommercea pa je pri tem rezultatu vstopil Gasparini, ki je zamenjal Urnauta. Domačini so nato povedli s 15:13, kar je prisililo Baltiča k minuti odmora. Kljub temu so bili Madžari še naprej uspešni na mreži, prednjačil pa je predvsem Tomanoczy, katerega Autocommerceovci nikakor niso uspeli zaustaviti z blokom. Sledili sta dve menjavi v vrsti gostov in sicer je namesto Gasparinija vstopil Urnaut, trenutno nerazpoloženega Čuturiča pa je zamenjal Pleško. Napake na strani gostov so se nadaljevale, pomagala ni niti menjava Satlerja s Šmucem in domačini so z borbeno igro izenačili v nizih na 2:2.

Trener Autocommercea je v petem nizu organizacijo igre zaupal Šmucu. Pričetek je pripadel gostom, ki so na hitro povedli s 4:0 in madžarska klop je reagirala z minuto odmora, ki ji je takoj sledila še druga in sicer pri vodstvu Autocommercea z 6:1. Pri menjavi strani je bilo vodstvo gostov že 8:2, domači trener pa je z menjavami poskušal zaustaviti nalet gostov, a brez uspeha, saj so v nadaljevanju Autocommerceovci brez težav dosegali točke. Zadnjo točko za zmago Autocommercea vodločilnem nizu je z blokom prispeval tokrat odlični Flajsin slovenski prvaki so tako povsem zasluženo vknjižili že deseto zaporedno zmago v letošnji sezoni.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?