Novice

Nocoj v Kamniku izjemno motivirana nasprotnika

Ko govorimo o mladosti nocojšnjih gostiteljev iz Kamnika, zapišimo še dejstvo, da poleg izkušenih dveh tujcev, tridesetletnega ameriškega korektorja  Marka Allena Dushameja  in  srednjega blokerja Daliborja Mičiča iz BIH, so v udarni sedmerici mladi igralci, kot je to sprejemalec Jan  Planinc, že omenjena Gregor Ropret in Jan Pokeršnik in centralna blokerja Šmitran in Novljan. Zanimivo je tudi dejstvo, da so bili Novljan, Polanec in Ropret v ekipi mladinske reprezentance skupaj z Jakopinom, Kamnikom in Šketom, ki je v  Maroku  leta 2007 na svetovnem mladinskem prvenstvu osvojila 9. mesto. Vsekakor bo sobotna tekma  zato še posebni izziv za vse omenjene mlade odbojkarje, ko si bodo stali na nasprotni strani mreže. 

Odbojkarski klub Calcit Kamnik se ponaša z  več kot 60 letno tradicijo. Moška ekipa je bila trikrat državni prvak. V  lanski sezoni pa je klub doživel  velik uspeh  tudi v ženski kategoriji, saj so članice OK Calcit Kamnika postale državne prvakinje.  Klub se lahko pohvali s številnimi selekcijami  dvoranske odbojke, v poletnem času pa organizira tudi številne tabore in tekmovanja  v  odbojki na mivki. Velika želja predsednika kluba in bivšega selektorja moške reprezentance Slovenije,  Gregorja Hribarja pa je, da se moška ekipa ponovno povzpne v sam vrh slovenske odbojke in si tako zagotovi tekmovanja tudi v evropskem prostoru. Zato tudi njihova članska ekipa, pod vodstvom trenerja dr. Bogdana Kotnika resno in zavzeto trenira in s tem  posledično dosega tudi odmevne rezultate, kar potrjuje doseženo 1. mesto rednega dela DP.  Sicer so v tej sezoni odbojkarji Kamnika nastopali tudi v pokalu Challenge Cup, kjer so se uspešno prebili v 2. krog, tam pa žal izgubili proti Turškemu Istanbul  BBSK. V pokalu Slovenije jih je v ¼ finalu presenetila UKO Kropa, ki je zmagala v tki. »zlatem nizu«. Da je trenutno ekipa v odlični formi, pa potrjuje ravnokar odigrana zadnja tekma 3. kroga DP, ko so odbojkarji Calcita gladko s 3:0 premagali svojega »krvnika« in kasnejšega   podprvaka  Pokala Slovenije, ekipo UKO Kropa.

Nocoj nas, torej zagotovo čaka zanimiva in napeta tekma. Odbojkarji ACH Volleya  se bodo navkljub izjemno napornem ritmu tekem zadnjih treh tednov zagotovo potrudili, da pokažejo svojo prevlado v slovenskem prostoru in pomoč navijačev bo zelo dobrodošla. Zato vsi vabljeni v dvorano ŠD Kamnik, kjer se bo tekma začela ob 17.30. Ne pozabite na oranžno majico in ostale navijaške rekvizite!

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?