Novice

Nocoj oranžni večer z(a) ACH Volley!

Ljubljana, 17. marec 2012 – Za odbojkarje ACH Volleya bo nocojšnji večer v ljubljanskem Tivoliju odločilen. Ob 20. uri se bodo oranžni zmaji pomerili z »rdeče-belim« moštvom Assecco Resovia Rzesow, ki si na evropskih tekmovanjih običajno nadene malo drugačno barvno in tudi siceršnjo kombinacijo dresov. Nocoj bo pri njih prevladovala bela barva, a, če je kaj znamenja v tem, bomo videli šele na tekmi, na kateri odbojkarji ACH Volleya srčno upajo tudi na glasno pomoč s tribun, ki bi jim zagotovo prišla zelo prav. Tekma bo odločala o napredovanju v finale pokala CEV, kamor si nedvomno želijo tudi odbojkarji ACH Volleya.

 

Ekipa Asseco Resovia iz poljskega Rzeszowa je pripotovala že včeraj dopoldan z letalom, zaradi česa pot  ni bila nič krajša in je bila  morda celo manj udobna,  kot povratek oranžnih zmajev z avtobusom z enako oddaljene destinacije. Poljaki so namreč morali na pot že v noči iz četrtka na petek in sicer najprej z avtobusom iz Rzeszowa v Katowice in nato naprej z letalom, z vmesnimi presedanji in »ždenji« na letališčih, tako, da so se pravzaprav še najbolj razveselili hotelskih postelj in popoldanskega počitka pred večernim prvim treningom v ljubljanski hali Tivoli. To je bila priložnost tudi za klepet in za zanimivo razmišljanje enega izmed članov njihovega strokovnega štaba, ki nedvomno zopet stavi predvsem na dober dan (oziroma večer) njihovega bombarderja Georga Grozerja. »Veste, ko ima on svoj trenutek, potem to kar se dogaja na igrišču sploh ni odbojka! To je preprosto – streljanje! Vsi ostali člani ekipe takrat tako rekoč obstanejo. Toda, če slučajno Grozer ni razpoložen, potem ima ekipa precejšnje težave, ker takrat mora igrati – odbojko.« 

 

Tako preprosto je to in hkrati daleč od ekipnega športa. Vsaka ekipa bi lahko bila vesela kakšnega »grozerja« v svojih vrstah, a zanašati se na to predvsem ni dobro niti je smiselno. Odbojka je ekipni šport in naloge so jasno razdeljene, meseci (in tudi leta) dobrega treninga pa naredijo tisto, kar temu ekipnemu športu daje posebno čar. Vsi, prav vsi člani tima so usmerjeni k istemu cilju, to je  točka, niz in končna -zmaga. Nocoj bo ta usmerjenost, ta homogenost, ta osredotočenost na igro (in ne na Grozerja!) še kako potrebna v vrstah ACH Volleya. Nedvomno je to za evropske razmere mlada ekipa, ki je za nameček tudi oslabljena, saj ji še vedno ne more v celoti biti v oporo centralni bloker Matevž Kamnik, izven pogona pa je tudi Alen Šket. Zato ima prvi podajalec ekipe, Dejan Vinčić, strahotno težko nalogo, saj hkrati, ko zalaga z žogami mladega in talentiranega korektorja Klemena Čebulja, ga mora tudi »čuvati« pred morebitnim izpadom, ker za Čebulja v ekipi zamenjave ni. In tega se žal zaveda tudi nasprotnik. Toda, tokrat bodo na potezi tudi vsi ostali člani ekipe, zlasti sprejemalci, ki so iz zadnjih dveh srečanj ostali nekoliko »dolžni« ekipi za svoj večji prispevek k skupnemu cilju. Predvsem zato, ker znajo in zmorejo veliko bolje, kot so to prikazali v Humenne in v Rzeszowu.

 

Toda, mi verjamemo v njih! Verjamemo v to ekipo, da bo dala vse od sebe in, da bo kos vsem poljskim »grozerjem«, ko bo trenutek prišel! Zato vse navijače še enkrat vabimo, da se nam nocoj pridružijo v hali Tivoli in navijajo za oranžno zmago. Le ta sploh ni nedosegljiva. Le v kup moramo stopiti!

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?