Novice

NOV PODVIG AUTOCOMMERCEA NA MADŽARSKEM

Moštvo Autocommercea se tudi z gostovanja pri Kaposvarju domov vrača z novo, že 12. zaporedno zmago v letošnji sezoni. Še posebej razveseljuje dejstvo, da so tokrat igralci Autocommercea prikazali praktično najboljšo letošnjo predstavo, to pa je zagotovo dober obet pred kvalifikacijskim turnirjem pokala Top Teams, ki jih čaka naslednji konec tedna v Zagrebu.

 

Scenarij igre je bil v prvem in drugem nizu zelo podoben. Slovenski odbojkarji so si že v začetku obeh nizov priigrali prednost nekaj točk, ki so jo do konca zanesljivo obdržali. Madžarski odbojkarji so sicer odlično servirali, so pa naredili nekaj nepotrebnih napak v napadu, kar je na koncu tehtnico nagnilo v prid Slovencev. Autocommerceovci so na drugi strani tudi odlično servirali, predvsem so poskušali servise usmerjati na Kantorja in libera Molnárja, ki sta imela s sprejemom kar nekaj težav, poleg tega pa so Autocommerceovci stabilno sprejemali in ob tem imeli visok odstotek realizacije v napadu.

 

Tretji niz je minil v izenačeni igri, prednost so si domačini ustvarili predvsem z izredno igro v obrambi, saj so ujeli v polju kar nekaj neobranljivih žog, vse te pa so pretvorili s kontra napadom v točke. V končnici so slovenski prvaki nato naredili tudi dve lastni napaki, na strani Madžarov pa je bil nezaustavljiv Kantor in tretji niz je pripadel domačinom.

 

Trener Autocommercea Baltić je med odmorom na vsak način zahteval od svojih varovancev, da poskušajo že v začetku četrtega niza pritisniti na vso moč ter si priigrati prednost že v štartu. Udarna šesterka je napotke svojega trenerja vzela sila resno in takoj so povedli s 5:1. V nadaljevanju ni bilo več dvoma o zmagovalcu srečanja, saj so Autocommerceovci le še povečevali razliko, domačini pa so bili vse bolj brez prave volje in tako so tudi četrti niz dobili Slovenci, predvsem tudi po zaslugi odličnih servisov in blokov. Prav elemet bloka je bil v tem srečanju na strani Autocommercea, v tekmi so jih zbrali kar 13 in veselje ob 12. zaporedni zmagi je bilo neizmerno.

 

Izjavi po srečanju:

Davor Čebron, igralec OK Autocommerce

» Vedeli smo da bo prvi niz odločilen in menim da smo ga zasluženo dobili, prav tako drugega. V tretjem smo malce popustili v končnici, četrtega pa smo zopet zaigrali na vso moč in ga tudi suvereno predvsem po zaslugi bloka tudi dobili.«

 

Radovan Gačić, pomočnik trenerja OK Autocommerce:

» V prvih dveh nizih smo prikazali najboljšo igro v tej sezoni. V tretjem smo naredili nekaj lastnih napak, ki so bile poleg odlične igre Kantorja usodne za nas. Četrti niz pa smo odigrali v slogu prvih dveh in si s tem priigrali novo zmago, s tem pa tudi dvignili samozavest pred turnirjem v Zagrebu.«

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?