Novice

Nova preizkušnja v Rusiji

Pred odbojkarji ACH Volleyja je četrti krog skupinskega dela Lige prvakov. Gostujejo pri ekipi, ki so jo doma v Tivoliju premagali, a strateg zmajev Matija Pleško opozarja, da je to le lep spomin. Kako se bodo stvari odvile na terenu Kuzbassa Kemerovo pa bo znano kmalu. Tekma se bo pričela danes ob 13. uri po slovenskem času, prenos bo na programu Sportklub 1.

V skupini B se je Berlin včeraj dobro upiral drugi ruski ekipi v skupini – Faklu iz Novega Urengoja, a na koncu iztržil le točko. ''V soboto sem si ogledal medsebojno tekmo obeh naših ruskih tekmecev v njihovem prvenstvu in presenetljivo je Kemerovo že dvakrat precej gladko premagalo Fakel iz Novega Urengoja. Po imenih sodeč bi skoraj uvrstil Fakel pred njih, a so jih sedaj že drugič dokaj gladko ugnali. Očitno so v formi, se vzpenjajo, na gostovanju nas vsekakor ne čaka nič lepega, je pa res, da Poletajev še ni bil nared. Do sedaj vse tekme, ki smo jih preskavtirali, vključno s sobotno, Poletajeva še ni bilo na igrišču. Potrebno bo imeti obe varianti na mizi, biti pripravljeni na vse možnosti, je pa ogromno odvisno od čustvenega momenta naše ekipe. Torej, kako bomo šli na tekmo, kako jo bomo pričeli, kako se bomo znašli v njihovi dvorani in potem upam, da bomo vse to naredili uspešno in da bomo lahko prikazali našo najboljšo odbojko, katero bomo seveda potrebovali, če želimo karkoli odnesti iz Rusije,'' je bil pred odhodom odločen Pleško.

Prejšnji konec tedna so Ljubljančani še dvanajstič v zgodovini kluba dvignili pokalno lovoriko, prvič jo je kot trener osvojil tudi Pleško. ''V klubu imamo nekaj vrhuncev, Pokal Slovenije je eden izmed njih. Po tej prvi špici sezone so igralci bili bolj mentalno kot pa fizično izčrpani, zato je potrebno narediti malo premora od dvorane. Po dveh dneh manjše pavze, smo nato začeli s treninge in pripravo na Ruse.''

Za zmaji je naporna pot. Iz prestolnice so se odpravili v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah do Dunaja, od koder so leteli preko Moskve do končne destinacije – Kemerovo . Bo pa tokrat prvič na Ligi prvakov lahko računal na vse svoje adute. ''Zdravstveno stanje se počasi stabilizira. Veseli me, da se je prihod Mateja Köka na igrišče zgodil predčasno. Stanje še sicer ni optimalno, vendar nam bo v Rusiji prišla prav vsaka roka.''

Ligo prvakov si lahko v živo ogledate v Ljubljani februarja, ko bodo zmaji gostili nemške prvake Berlin Recycling Volleys (12. februar v Tivoliju) in ruski Fakel Novi Urengoj (19. februar v Stožicah).

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?