Novice

NOVA ZMAGA AUTOCOMMERCEA

Srečanje, na katerem je bil domačin slovaški Humenne, se je po dogovoru obeh moštev tokrat odigralo v Radovljici. Bolezni in poškodbe so pošteno zredčile obe vrsti in tako sta pri gostih manjkala dva standardna igralca in sicer Križ in Hriñak, pri domačinih pa je tokrat manjkal Flajs, poleg njega pa je kar nekaj igralcev igralo obolelih in poškodovanih.

 

Obe moštvi sta srečanje pričeli temu primerno medlo, kljub temu pa so domačini odšli na prvi tehnični odmor z dvema točkama prednosti. Gostje so takoj zatem po bloku kapetana Pollaka izid izenačili, kasneje pa po napaki Gasparinija prvič povedli z 11:10. Po nekaj odličnih servisih Salterja so domačini prevzeli pobudo, temu primerno pa je bilo njihovo vodstvo z 15:12. Kmalu po drugem tehničnem odmoru je igro Autocommercea zapustil Čebron, namesto njega pa je vstopil mladi Kamnik. Nekaj napak v vrstah Autocommercea je omogočilo gostom, da so se nevarno približali le na točko zaostanka (17:16), ob vodstvu domačih z 20:19, pa je trener Baltić posegel po prvem polminutnem odmoru. Autocommerceovci so v nadaljevanju le strli odpor borbenih gostvov in ga zaključili v svojo prid po napaki gostujočega igralca Tholta.

 

Drugi niz, ki sta ga moštvi pričeli v nespremenjenih postavah kot sta zaključili prvega, je ponovno minil v napakah na obeh straneh, nekaj manj pa so grešili domačini, ki so po asu Urnauta povedli z 8:4. Dobri servisi tokrat poškodovanega Urnauta so pri izidu 10:4 prisilili gostujočega trenerja Hroneca k prvem polminutnem odmoru za svoje moštvo, pri 12:5 pa je opravil tudi dve menjavi in sicer sta v igro stopila Jakubov in Sabol iz igre pa sta odšla Tholt in Matta. Na drugi strani pa je po daljši odsotnosti v igro namesto Brazilca Barreta vstopil Dolenc. Gostje so bili v nadaljevanju brez prave moči, poleg tega so v igri tudi ogromno grešili. Na igrišče je v moštvu Autocommercea pri vodstvo z 20:12 namesto Gasparinija vstopil Lakota. Domačini so predvsem dobro servirali, svoje je dodal tudi blok in drugi niz je bil za domače dobljen brez težav, gostje pa so dosegli v tem nizu 17.točk.

 

Domače moštvo je v tretjem nizu po nekaj uspešnih potezah takoj povedlo s 6:2, gostje pa so zatem zahtevali polminutni odmor. Igra je bila v nadaljevanju nekoliko bolj zanimiva, predvsem po nekaj atraktivnih potezah domačih. Pri izidu 12:6 za Autocommerce je domači trener Baltić zopet dal priložnost Dolencu, ki je zamenjal Barreta. Gostje so se nekoliko približali Autocommerceu (18:14), a so v nadaljevanju nato naredili kar nekaj lastnih napak, ki so omogočile slovenskim prvakom vodstvo z 21:14. Tekma je bila po napaki gostov na servisu tako odločena v korist domačega Autocommercea, ki je tako zabeležil že 13.zmago v tem tekmovanju.

 

Ob koncu srečanja so se igralci Autocommercea še predstavili svojim navijačem z osvojenim pokalom pretekli vikend v Novi Gorici, ki so ga po zmagi nad Salonitom osvojili že drugič v svoji zgodovini.

 

Tekma rednega 15. kroga med nocojšnjima nasprotnikoma bo na sporedu v torek, 23. januaja ob 19.uri ponovno v dvorani SGŠ v Radovljici.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?