Novice

Nove tri točke ostale v Tivoliju

Ljubljana, 25. januarja 2012 – Tekma 17. kola DP odigrana v Tivoliju med ACH Volleyem in Astec Triglavom ni postregla z nobenim presenečenjem. ACH Volley je tudi tokrat gladko zmagal z rezultatom 3:0 v nizih (19,20,16) in nove tri točke dodal k svojemu rezultatskemu izkupičku, ki ga več kot zanesljivo pelje proti končnici državnega prvenstva.

 

Glavni trener ACH Volleya Igor Kolaković je začetek srečanja zaupal Komelu, Ropretu, Vidiču, Simacu, Fabjanu, Kovačeviću in Čebulju. V nadaljevanju je nekaj priložnosti ponudil še Klobučarju, ki je vstopal kot menjava Komelu, proti koncu drugega in ves tretji niz pa sta v igri bila tudi Vinčić namesto Ropreta ter Šket namesto Čebulja. Izven igrišča se je tokrat poškodovanemu Matevžu Kamniku pridružil še kapetan ekipe Andrej Flajs, slednji zaradi bolečine v hrbtu, ki jo je začutil na ponedeljkovem popoldanskem treningu.  Toda, vse kaže, da ni resnejše poškodbe.

 

Nedvomno odbojkarji ACH Volleya niti tokrat niso imeli težkega dela, čeprav so odbojkarji gostujočega moštva zlasti na začetku prvega niza pokazali več pobude in na prvi tehnični odmor tudi odšli s točko prednosti. Po doseženi deseti točki pa so gostitelji prevzeli vodstvo in ga niso več izpuščali iz rok. Na drugem tehničnem odmoru so že vodili s štirimi točkami razlike, pri rezultatu 22:16  pa malce popustili in gostom dovolili, da v nadaljevanju vknjižijo še nekaj točk, toda na njihovi doseženi 19. točki so jih tudi učinkovito ustavili. V drugem nizu sta bili ekipi nekako poravnani do prvega tehničnega odmora na katerega je odšel ACH Volley s točko prednosti, a je že na drugem ponovno zvišal razliko na štiri točke prednosti. Gosti so v tem nizu do konca dosegli skupno 20 točk, v tretjem nizu pa so popustili že prej in zaključili set s komaj 16 vknjiženimi točkami. Na strani domačinov je nil to pot najbolj učinkovit Čebulj z 18 točkami, na strani gostov pa kapetan ekipe Rop s skupno 10 točkami.

 

Še pred odhodom moštva ACH Volleya na gostovanje v Belgijo prihodnji teden, pa slovenske aktualne pokalne in državne prvake čaka konec tega tedna še srečanje v okviru DP proti Calcit Volleyballu v Kamniku.

 

Naj še dodamo obvestilo za vse zveste navijače oranžnih zmajev, da so vstopnice za povratno tekmo evropskega Pokala CEV, ki bo v Tivoliju na Dan kulture, 8. februarja letos, ob 18. uri, in na kateri bo ACH Volley gostil belgijsko moštvo Knack Röeselare, že v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima. Ne zamudite!

 

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?