Novice

Novo leto 2011: Novim izzivom in novim zmagam naproti!

» Na novega leta dan se z avtobusom odpravljamo proti Dalmaciji, kjer nas 2. januarja  čaka moštvo iz Kaštela, že v sredo, 5. januarja pa povratna tekma lige prvakov v Budvi proti Budvanski Rivijeri.  Mladost Kaštela so izjemno mlado odbojkarsko moštvo brez dolge tradicije in so letos nedvomno presenečenje srednjeevropske lige. Mislim, da so v prvem delu sezone pokazali zelo dobre igre in so tudi zasluženo visoko na lestvici,« pravi Andrej Flajs, ki pa vseeno pričakuje, »da bomo tudi sami v gosteh prikazali zelo dobro igro in leto 2011 začeli z novo zmago.« Sicer se moštvo ACH Volleya pripravlja na povratno tekmo z moštvom Kaštela  na običajen način, tako s kondicijskimi kot s taktičnimi treningi, z mislimi pa so v bistvu že, ne samo v Dalmaciji pač, pa tudi v Črni Gori, pri Budvanski Rivijeri. » Na Kaštela  se zaenkrat ne pripravljamo s posebno videoanalizo, to nas brž ko ne čaka dan pred tekmo, ko bomo že v Splitu. Seveda, pa so priprave bolj usmerjene na Budvo, saj ravno tam pričakujemo zagotovo zelo težko evroligaško tekmo. Vse ostale ekipe se v naši skupini enakovredno borijo za drugo mesto in uvrstitev naprej v nadaljnji krog tekmovanja, zato bo tudi Budva na domačem igrišču zagotovo poskušala zmagati in si po tem na zadnji tekmi zagotoviti napredovanje,« pojasnjuje Andrej Flajs. Kar pa ne zmanjšuje motiva ACH Volleya, da se znova pokaže in dokaže tudi na gostovanju.

 

Moštvo Mladost Kaštela, ki je novinec v srednjeevropski ligi, je v zadnjih tekmah potrdil, da si zasluži udeležbo v tem mednarodnem tekmovanju. Še več; trenutno je trdno na 4. mestu lestvice srednjeevropske lige in se tudi bori, da vsaj ostane na tem mestu, kajti to mu odpira vrata za zaključni turnir te lige.  Da je moštvo Kaštela letos res dobro pa potrjuje tudi dejstvo, da so odbojkarji tega moštva,  v teh dneh osvojili tudi pokalno lovoriko Hrvaške in tudi s tem mnoge poznavalce odbojke  presenetili, še zlasti, ker so v finalni tekmi premagali veliko bolj izkušeno moštvo HAOK Mladost iz Zagreba z rezultatom 3:2 v nizih. Ekipa Mladost Kaštela je sodelovala tudi v pokalu Challenge, kjer  je v 2. krogu dvakrat izgubila proti avstrijskemu moštvu Aich Posojilnica Dob. Seveda pa so te tekme bile že v novembru, tako je njihova forma sedaj na precej višji ravni, kar kažejo tudi zadnji rezultati. Od njihovih odbojkarjev še posebej izstopa makedonski korektor Milkov, ki lahko igra tudi na mestu sprejemalca in  kateremu je med tekmo namenjeno največ žog. Odlični so tudi v bloku, kjer je v ospredju Ivan Ćosić, sicer tudi hrvaški reprezentant.

 

Kakor koli obrnemo, že 2. januarja nas čaka zanimiv obračun, za odbojkarje ACH Volleya pa tudi več kot dobrodošlo srečanje, da znova ujamejo pravi tekmovalni ritem pred odhodom na srečanje evropske lige prvakov v črnogorsko Budvo. Tudi dalmatinski gostitelji se že veselijo tega športnega dogodka, saj k njim prihaja udeleženec zaključnega turnirja evropske lige prvakov in v sezoni 2010/2011 doslej še neporaženo moštvo v katerem koli tekmovanju.  V ekipi ACH Volleya se ta hip ne ubadajo z zdravstvenimi težavami. Izjema je le Kay van Dijk, ki ga daje viroza. Iz Slovenije pa je že pred nekaj dnevi odpotoval tudi mladi sprejemalec, Uroš Kovačević, ki je s srbsko kadetsko reprezentanco  v Ukrajini, kjer potekajo kvalifikacije za EP. Toda, že v Budvi se bo znova priključil svojim soigralcem.

 

Počitka za odbojkarje ACH Volleya, torej ni. Držimo pesti, da bodo z zmagovalnim nizom nadaljevali tudi v novem letu, kar si navsezadnje tudi sami želijo. Bodimo ponovno z njimi, kot se za zveste navijače tudi spodobi. Vmes pa nazdravimo novemu letu 2011!

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?