Novice

ODMEVNA ZMAGA V INNSBRUCKU

Igralci  ACH Volleya so v tretjem kolu srednjeevropske lige nadigrali domačo ekipo Hypo Tirol s 3:0 v nizih. Tekma je bila prava paša za oči s številnimi dobrimi potezami na obeh straneh mreže. Domačini so v drugem nizu celo prevzeli pobudo in imeli celo zaključno žogo, a so se varovanci Dragutina Baltiča zbrali, Tine Urnaut pa je niz zaključil udarno z asom. Slovenski šampioni so se očitno že dobro uigrali, zato se ljubitelji odbojke lahko upravičeno veselimo spektakularnih tekmovanj na domačem parketu. Prihodnjo soboto v goste prihaja dunajska ekipa aon HotVolleys v okviru srednjeevropske lige, v sredo 17.oktobra pa nas čaka še prvi nastop ACH Volley v evropski ligi prvakov na vročem parketu ljubljanskega Tivolija.

 

Začetek tekme je bil relativno miren. Tirolci, katere smo lani videli tudi na »Final Four Turnirju« v Radovljici so se v igro podali z veliko mero spoštovanja do aktualnih prvakov »Interlige«. Prvi niz je tako brez večjih pretresov pripadel ekipi ACH VOLLEY, kjer smo v igri lahko spremljali Roka Satlerja. Po nastopu na EP v Rusiji je Roka mučila poškodba vezi, a očitno je že dovolj pri močeh za nastope na najvišjem nivoju. Trener Dragutin Baltić je očitno že ujel pravi ritem letošnje ekipe, ki je na igrišču delovala suvereno in prepričljivo. Od svojih igralcev je tako zahteval, da igrajo igro o kateri se lahko diskutira, kar so fantje v celoti izpolnili. V drugem nizu so avstrijski igralci vodili praktično skozi cel niz, vendar vedno z minimalno razliko. Finiš drugega niza lahko označimo tudi kot vrhunec srečanja, saj so igralci odigrali nekaj lepih in dolgih točk, ter se izmenjavali v vodstvu vse od rezultata 21:21. Tirolci so celo imeli priložnost zaključiti drugi niz v svojo korist, a so priložnost pri 24:23 zapravili, a so »indijanci ACH Volleya« napako kaznovali in zaključili drugi niz v svojo korist s 27:25. Da so bili fantje zares motivirani in samozavestni dokazuje tudi odličen servis komaj devetnajstletnega Tine Urnauta, ki je niz zaključi s spektakularnim as servisom. Strateg domačinov Hypo Tirola Stefan Chrtiansky je tretji niz večkrat prekinil z minuto odmora. Poizkušal je z različno taktiko, svoje fante opozarjal na borbenost slovenske ekipe, ki danes ni delala večjih napak, je pa znala kaznovati vsako na drugi strani mreže. Kljub naporom gostiteljev so se slovenski državni prvaki z rezultatom 25:20 varno sprehodili do zmage.

 

»Danes smo odigrali precej boljšo tekmo kot proti Mladosti pretekli vikend. Vidi se da se moštvo vzpenja v formi, kar me osebno zelo veseli. Imamo pa še veliko dela pred seboj, sedaj se bomo bolj posvetili igri ob mreži, posebej moramo izboljšati blok!«  je bil po tekmi zadovoljen Radovan Gačič, pomočnik trenerja ACH Volley.

 

Ekipo torej čaka piljenje forme, na tekmovalnem sporedu pa sta dve pomembni srečanji. Prihodnjo soboto 13.oktobra, v radovljiško dvorano kot gostje prihajajo lanskoletni finalisti srednjeevropske lige aon hotVolleys, ki si po porazih s slovenskimi šampioni v pretekli sezoni želijo maščevanja. Obeta se torej vroča tekma, med katero pa bo potekala tudi humanitarna akcija Kresnička.
 

V sredo 17.oktobra pa se obeta veliki spektakel s prvo letošnjo tekmo v evropski ligi prvakov. V Tivoliju se bosta pomerila belgijski Noliko Maaseik in domačini ACH Volley. Strokovno vodstvo kluba si poleg dobre igre domačinov želi tudi nabito polnih tribun. Publika je v odbojki lahko tudi sedmi igralec na igrišču….

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?