Novice

Odštevamo – do Stožic le še en dan

Ljubljana, 19. december 2011 – Včeraj zvečer je v Ljubljano pripotovala 27-članska ekipa PGE Skra Belchatow. Na pot so se odpravili že ponoči s klubskim avtobusom, na češko-avstrijski meji prespali in zjutraj odrinili naprej. Nekaj težav  jim je na to povzročalo vreme, saj je na Češkem močno snežilo. Vsekakor je svoj prostor v avtobusu našla najmočnejša klubska zasedba, kajti po sredini tekmi v Lodzu, vodstvu in članom Belchatowa ne pride na misel nobeno podcenjevanje več.

Na spletni strani poljskega klubskega prvaka PGE Skra Belchatowa poročajo o velikemu presenečenju ob izgubi prve točke v evropski ligi prvakov proti slovenskemu prvaku ACH Volleyu. Tekmo imenujejo kar pravi triller, ki se je odvijal pred 9500-glavo množico. Seveda ne pozabijo povedati, da je sedanji libero oranžnih zmajev,  Daniel Lewis nekoč igral za SKRA Belchatow, da je bila top tekma napetih živcev in preobratov in, da je po  tesni zmagi s 3:2  njihovo »palačo športa«  zajelo veliko veselje in praznovanje, ki ga običajno doživljajo ob končnica velikih prvenstev.

Ekipa Skra  Belchatow se je pred povratno tekmo v Ljubljani morala pomeriti še z ekipo Kielce v 9.  krogu poljskega državnega prvenstva. Trenutno šesta  ekipa poljskega prvenstva je ekipi Belchatowa, tako kot pred tem ACH Volley,  prav tako povzročala nemalo problemov.  Skra Belchatow je moral, kot proti  našim oranžnim, igrati za zmago kar pet setov. Zopet so začeli brez svojega trenutno najboljšega igralca, sprejemalca Bartosza Kureka, a ga je že na koncu prvega seta - ki so ga  kljub temu izgubili – glavni trener Jacek Nawrocki vendarle poslal na igrišče. Tesna zmaga s 3:2 pove, da je sredina tekma proti ACH Volleju vsekakor pustila posledice na sedemkratnih poljskih prvakih.

Takoj po tekmi s Kielcem so se igralci  PGE Skra z  avtobusom že podali na pot proti  Ljubljani. Kako se bodo izkazali v naših Stožicah, kjer jih poleg motiviranih odbojkarjev ACH Volleya čaka še več tisoč glava množica slovenskih navijačev, bomo ugotovili že ta  torek, 20. decembra zvečer. Kot običajno pa Poljaki v Stožicah ne bodo povsem sami, saj že v torek dopoldan v Ljubljani pričakujemo še en klubski avtobus, tokrat s skupino 35 zvestih navijačev Belchatowa. Sicer so danes na sporedu treningi v Stožicah, ob 14.30 pa še redna novinarska konferenca, katere se bodo udeležili, tako prvi strateg in kapetan ACH Volleya, Igor Kolaković in Andrej Flajs, kot tudi prvi strateg in kapetan Belchatowa, Jacek Nawrocki in Mariusz Wlazly.

Zato, nikar ne zamudite odbojkarskega spektakla! To bo tekma  proti eni najboljših ekip v Evropi, a tokrat  na našem terenu. Karte so še na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima!

Odnosi z javnostmi

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?