Novice

OK AUTOCOMMERCE NA VRHU EVROPE !!!

Zadnje dejanje letošnjega tekmovanja, obračun zvezdniške zasedbe domače Modene in najboljšega slovenskega moštva OK Autocommerce je potekalo v prekrasnem vzdušju športne dvorane Palapanini v Modeni. Navijači obeh moštev so pričarali nepozaben ambient za obe moštvi, ki sta jih nagradili z atraktivno igro in odločitvijo zmagovalca šele v petem nizu.

 

Modena je najprej povedla z 2:0, Autocommerceovci pa so takoj zatem nanizali štiri zaporedne točke in domači strateg Bagnoli je že zahteval polminutni odmor. V nadaljevanju je Čebron z atraktivnim blokom spravil na noge okrog 300 slovenskih navijačev, Autocommerce je vodil že s 6:3, Urnaut pa je na mreži zagotovil še osmo točko in Slovenci so odšli na prvi tehnični odmor kar s petimi točkami prednosti. Autocommerce je bil še naprej v naletu, po napaki Murila je vodil že z 11:4. Pri rezultatu 12:7 za slovensko moštvo je igro zaradi poškodbe zapustil prvi podajalec moštva Modene Brazilec Ricardo. Domačini so v tem obdobju predvsem grešili na servisu, Slovenci pa so z borbeno igro prihajali do točk in ob drugem tehničnem odmoru so Slovenci vodili z 16:10. Italijani, ki so še vedno igrali brez Ricarda so bili daleč od včerajšnje igre proti Iskri, Autocommerceovci pa so imeli v svoji vrsti odlično razpoloženega Tineta Urnauta, ki je bil nezaustavljiv na mreži, vodstvo Autocommercea pa je znašalo že sedem točk (21:14). Trener Italijanov Bagnoli je poskušal zmesti slovensko moštvo tudi z nekaj menjavami, a mu tokrat tudi to ni pomagalo, slovenski prvaki so zabeležili gladko zmago v prvem nizu s 25:16.

 

Tako kot v prvem, so tudi v drugem nizu povedli domačini z 2:0, po bloku Čuturiča pa je takoj sledilo izenačenje na 2:2. V nadaljevanju je Sidao z blokom zagotovil vodstvo svoji ekipi za dve točki (7:5), enaka razlika pa je znašala tudi ob prvem tehničnem odmoru (8:6). Felipe je z odličnim servisom nato povedel Modeno v vodstvo z 9:6, a so Slovenci hitro znižali na točko razlike, pri vodstvu Modene z 11:8, pa je trener Autocommercea Baltić zahteval prve pol minute odmora odmora. Slovenci niso popuščali, kljub temu, da so igralci Modene vseskozi vodili za točko do dve razlike in tako je tudi drugi tehnični odmor pripadel domačinom (16:14). Murilo je z blokom zagotovil 19.točko za Modeno, razlika je znašala že tri, nato pa je Tomi Šmuc najprej z odličnim varanjem na mreži, nato pa še z dvema blokoma izenačil izid na 19.točki. Dva bloka Slovencev (Urnaut, Čuturič) sta nato zopet dvignila na noge neumorne navijače svojega moštva, rezultat pa je bil tako 22:20 za Autocommerce. Italijani so hitro izenačili, po atraktivni izmenjavi žog, pa je 23. točka pripadla domačim. Nato je Čuturič s točko na mreži najprej izenačil, nato pa z napako na servisu Modeni zagotovil prvo zaključno žogo. Pleško je nato iz težke situacije dosegel izenačenje na 24.točki, nato pa je Baltić v igro poslal Satlerja, ki je z asom dosegel 25.točko, kar je pomenilo prvo zaključno žogo za Autocommerce. Satler je tudi v drugo odlično serviral, saj so Italijani žogo slabo sprejeli, posledica tega pa je bila mreža Bellinija in Autocommerce je tako vodil že z 2:0 v nizih.

 

Uvod tretjega niza je bil izenačen do pete točke, v nadaljevanju pa je Sidao z blokom zaustavil Pleška, rezultat pa je bil takrat 7:5 za domače. Prednost dveh točk za Modeno je znašala tudi ob drugem tehničnem odmoru (8:6). V nadaljevanju so Italijani dosegli še dve zaporedni točki, povedli z štiri (10:6), trener Autocommercea Baltić pa je v igro namesto Urnauta in Šmuca poslal Gasparinija in Satlerja. Igra slovenske vrste je v tem obdobju močno padla, vse več je bilo napak in Modena je tako vodila že za osem točk (14:6), ob drugem tehničnem odmoru pa je razlika ostala enaka (16:8). Pri rezultatu 17:10 je v igro Autocommercea namesto Čuturiča vstopil Flajs, ob naslednji točki pa se je namesto Satlerja v igro vrnil Šmuc. Kljub temu so bili domači igralci na krilih občinstva še naprej suvereni, Autocommerceovci pa se neglede na izid še niso povsem predali. Pri izidu 23:13 je Baltić v igro vrnil še Čuturića a so domačini kljub temu zlahka osvojili tretji niz in znižali izid na 2:1.

 

V četrtem nizu je Baltić pričel z enako postavo kot na začetku tekme, blok Čuturiča pa je popeljal njegovo ekipo v vodstvo z 2:1, nadaljevanje pa je bilo spet izenačeno. As Felipeja je domačine nato oddaljil na dve točki prednosti (7:5). V nadaljevanju je Sartoretti z nekoliko sreče dosegel 12.točko, Autocommerce pa je ostal na osmi, kar je prisililo trenerja Slovencev Baltića k pol minutnemu odmoru. Takoj za tem je Murilo z asom povišal prednost že na pet točk (13:8). Autocommerce je nato znižal izid na 13:10, po napaki Felipeja pa je razlika v korist domačih znašala le še dve točki, kar je začutil tudi domači trener Bagnoli, ki je zahteval polminutni odmor za svoje moštvo. V naslednji akciji se je po napaki Sartorettija Autocommerce približal le še na točko, nato pa je isti igralec z asom povedel Modeno v vodstvo z 16:13. Blok Sidaa je oddaljil Modeno že za štiri točke (18:14), trener Autocoomercea Baltić pa je pri rezultau 19:15 zahteval še drugi polminutni odmor. As Pleška je nato spet vlil nekaj upanja za Slovence (19:17), Flajs pa je nato z udarcem na mreži znižal na 20:19. Čebron je nato z blokom izenačil na 22.točki, pri 23:23 pa je na servis odšel Satler, kar pa tokrat ni prineslo uspeha tako kot v drugem nizu in domačini so po akciji Bellinija na mreži imeli prvo zaključno žogo. Felipe je nato serviral v mrežo, žal pa mu je sledil tudi Urnaut. Blok Gianija je nato pokopal vse upe slovenskega moštva za zmago, izid v nizih pa je bil tako izenačen.

 

Odločilni niz so bolje pričeli Autocommerceovci, ki so najprej povedli z 2:0, nato pa so po bloku Čebrona in Pleška vodili že s 6:1. Domačini so znižali na 6:3, Baltić pa je takoj zahteval polminutni odmor. Modena je bila še naprej v naletu, a je Flajs z udarcem na mreži povedel Slovence za dve točki (7:5). Sartoretti je nato serviral žogo v mrežo in ob menjavi strani je vodil Autocommerce z 8:6. Po udarcu Flajsa je prednost znašala že štiri točke (11:7), Bagnoli pa je reagiral z pol minute odmora. Urnaut je nato z dvema udarcema prispeval še 12. in 13. točko in vse bolj je bilo jasno, da zasedba Modene tokrat ne bo kos razigrani slovenski vrsti. V nadaljevanju se je Modena sicer približala na 13:10, vse dvome o zmagovalcu pa je razrešil Flajs z dvema uspešnima napadoma in začelo se je veliko slavje v slovenskem taboru. Autocommerce je tako osvojil svojo prvo evropsko lovoriko v svoji zgodovini, s tem pa postal tudi tretja moška ekipa, ki je Sloveniji prinesla evropski naslov v ekipnih športih.

 

Kar trije igralci Autocommercea so bili na koncu proglašeni za najboljše igralce in sicer Tine Urnaut za najboljšega napadalca, Sebastijan Škorc za najboljšega sprejemalca ter kapetan Matija Pleško za najboljšega (MVP) igralca turnirja. Poleg njih so bili nagrajenci še igralci Modene Andrea Sartoretti za igralca z največ doseženimi točkami, Luiz Felipe Fonteles kot najboljši server ter Andrea Giani kot najboljši bloker.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?