Novice

OK AUTOCOMMERCE V FINALU

Autocommerce je po dveh zaporednih blokih povedel s 5:2, kar je Galex prisililo k prvi minuti odmora, vodstvo Gorenjcev pa je po asu Satlerja znašalo že 8:2. Slovenski prvaki so po tem nanizali še tri zaporedne točke (11:2) in Pomurci so še drugič vzeli minuto odmora. Ob vodstvu Autocommercea s 14:4 je trener Baltić v igro namesto Čebrona poslal mladega Kamnika. Na drugi odmor sta ekipi odšli s prednostjo Blejcev s 16:4, po vodstvu s 19:5 pa je Pleško do konca niza za svoje moštvo dosegel tri neposredne točke s servisom in niz je bil dobljen brez težav.

 
Foto: Aleš Oblak
 
 

V drugem nizu so rahlo pobudo prevzeli igralci Galexa, ki so povedli s 3:0, rezultat pa je bil na peti točki že izenačen. Autocommerceovci so nato po udarcu Pleška povedli z 8:5, a so Pomurci z borbeno igro izid zopet poravnali na deveti točki. Galex je svojo prvo točko na tekmi z blokom dosegel za znižanje izida na 13:12, vodstvo Autocommercea s 16:14 pa je nato zagotovil Urnaut. Po asu Pleška za vodstvo Autocommercea z 21:17 je Galex zahteval prvo minuto odmora, Fujs je na drugi strani prav tako vrnil z asom, s tem znižal izid na 21:19 in reagiral je tudi trener Autocommercea Baltić, ki je tudi svojo ekipo pozval k minuti odmora. Autocommerce je nato z blokom Kamnika povedel s 24:20, a so se jim gostje približali na dve točki, Baltić pa je že drugič zahteval odmor za svoje igralce. Zmago Autocommercea v drugem nizu je nato s točko na mreži zagotovil Gasparini.

 
Foto: Aleš Oblak
 

Tudi tretji niz so bolje pričeli Sobočani, ki so povedli s 3:1, po asu Vračariča pa so vodili že s 6:2. Prednost Galexa je ob prvem tehničnem odmoru znašala štiri točke. Pri vodstvu Galexa z 11:7 je v igro namesto Kamnika vstopil Čebron. Menjava se je trenerju Baltiču obrestovala, saj je Čebron po vodstvu Sobočanov z 14:10 izid z odličnimi servisi znižal le na točko, Pomurci pa so kljub temu odšli na drugi tehnični odmor z dvema točkama prednosti. Po dveh napakah Galexa so nato Autocommerceovci izid izenačili na 16.točki, a so jim Sobočani kmalu spet ušli za dve, Baltić pa je ukrepal z minuto odmora. Ta je očitno pomagala njegovim varovancem, saj so po tem dosegli tri zaporedne točke in tako povedli za točko (19:18). Satler je nato z dvema asoma zagotovil Autocommerceu mirno končnico srečanja, ki ga je z blokom zaključil Čebron in tako popeljal Autocommerce v finale letošnjega pokala Slovenije.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?