Novice

OK AUTOCOMMERCE V FINALU POKALA TOP TEAMS !!!

Odbojkarjem Autocommercea je na turnirju najboljše četverice v polfinalu evropskega pokala Top teams tokrat nasproti stal makedonski Rabotnički Fersped. Na tekmi v Modeni je bilo kakšnih 300 navijačev slovenskega moštva prav iz vseh krajev Slovenije, ki so ustvarili enkratno vzdušje v prekrasni dvorani Palapanini, ki drugače sprejme okrog 5200 gledalcev.

 

V začetku srečanja je bila igra do prvega tehničnega odmora izenačena, s točko prednosti pa so na odmor vendarle odšli Slovenci (8:7). Makedonsko moštvo je po bloku Modeva prvič povedlo z 12:11, Autocommerceu pa je po nekaj napakah Rabotničkega uspelo pobegniti za tri točke (16:13). Gasparini je z asom povišal vodstvo Autocommercea na 19:16, makedonski trener Milenkoski pa je takoj po tem zahteval prve pol minute odmora. Prvi blok Autocommercea na srečanju (Čebron) je slovensko moštvo oddaljil na varnih pet točk razlike (23:18), Pleško pa je s točko na mreži le še potrdil zmago slovenskega moštva v prvem nizu.

 

Tudi uvod drugega niza ni prinesel nobeni od ekip bistvene prednosti, prvi tehnični odmor pa je po zaključku Barreta zopet pripadel vrsti Autocommercea (8:7). Izenačena igra je potekala vse do 12. točke, nato pa sta za vodstvo Autocommercea s 14:12 poskrbela Čuturič in Satler, ki sta prispevala vsak po eno. As Pleškota je slovenske prvake nato oddaljil že na štiri točke razlike (16:12). Makedonski odbojkarji so po nekaj napakah Autocommercea znižali rezultat na 17:15, po udarcu Gasparinija v out pa je prednost znašala le točko. Slovenci so po nekaj uspešnih akcijah in dveh blokih hitro prevzeli vajeti v svoje roke in pri njihovem vodstvu z 21:16 je makedonski trener zahteval polminutni odmor. Makedonskim odbojkarjem ta ni kaj prida zalegel, saj so do konca niza dosegli le še točko, Autocommerce pa je tako brez težav prišel do uspeha tudi v drugem nizu.

 

Makedonci so v tretjem nizu po asu Rističa najprej povedli s 4:2, po bloku Josifova pa celo z 8:4. V nadaljevanju je Gasparini z asom znižal izid na 9:7, Pleško pa prav tako z odličnim servisom na 10:9. Tehtnica se je po bloku Satlerja izenačila na 11.točki, isti igralec pa je z odličnim varanjem na mreži povedel svoje moštvo v vodstvo z 12:11. Makedonci so ob tem ukrepali z minuto odmora, v nadaljevanju pa so prevzeli rahlo pobudo, saj so po dveh točkah Ristoskega na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo 16:14. Udarec Makedonca Ristoskega je pomenil zvišanje izida na 17:14, trener Autocommercea Baltić pa je takoj poskušal zaustaviti nalet Rabotničkega z minuto odmora, svojo drugo pa je zahteval ob rezultatu 20:16. V igri slovenskih prvakov je bilo vse več napak, ki so omogočile Makedoncem zmago v tretjem nizu in s tem znižanje izida v nizih na 2:1.

 

V četrtem nizu je bilo v igri makedonskega moštva čutiti nekoliko več želje po uspehu, medtem ko slovenskim prvakom v uvodu ni šlo vse po načrtih. Po izenačenju na šesti točki pa so Slovenci pričeli sopnjevati ritem, rezultat tega pa je bilo njihovo vodstvo z 8:6. Gasparini je za Autocommerce prispeval 11.točko, kar je pomenilo njihovo vodstvo za tri, Makedonci pa so bili ob tem prisiljeni vzeti prvi polminutni odmor. Autocommerceovci so prednost uspešno zadržali do izida 15:14, ko je trener Baltić za svoje varovance vzel polminutni odmor. Takoj zatem je Barreto z atraktivnim zabijanjem povišal vodstvo slovenskega moštva na 16:14, moštvi pa sta ob tem odšli na drugi tehnični odmor. Navijače Autocommercea je na noge spravil Satler z blokom, ob tem pa je Autocommerce vodil že z 19:15. Slovenci so bili po napaki Rističa že blizu uspeha (21:16), a se Makedonci še niso predali, izid so namreč znižali na 22:20, Baltić pa je svoje moštvo hitro pozval k polminutnemu odmoru. Gasparinijev udarec za 24.točko je zopet dvignil na noge množico navijačev iz Slovenije, isti igralec pa je prispeval še 25.točko za končno zmago in zgodovinsko uvrstitev OK Autocommerce v finale letošnjega tekmovanja Top Teams.
 
Nasprotnik OK Autocommerce v finalu bo domača Cimone Modena, ki je v drugem polfinalu premagala rusko Iskro Odintsovo s 3:0 (12, 20, 21).
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?