Novice

Oranžni zmaji proti OK Mladost BRCKO

Žreb parov drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov je Ljubljančanom namenil OK Mladost Brčko. Prva tekma bo odigrana v Bosni in Hercegovini, povratno srečanje pa bodo odbojkarji ACH-ja odigrali pred domačimi gledalci.

Danes je bil ob 11:00 uri na sedežu Evropske odbojkarske zveze opravljen žreb parov v kvalifikacijah za skupinski del lige prvakov. Kroglice so oranžnim zmajem, ki tekmovanje začenjajo v drugem krogu, določile, da se bodo za napredovanje pomerili s predstavniki Bosne in Hercegovine. Prva tekma bo na sporedu 18. oktobra, povratno srečanje v Ljubljani pa je predvideno za 22. oktober. Boljšega z obeh tekem čaka v začetku novembra najprej domača tekma nato pa še težko gostovanje pri tretjeuvrščeni ekipi ruskega prvenstva Lokomotiv Novosibirsk. Ekipa, ki bo izpadla v tretjem krogu kvalifikacij se bo v 1/16 pokala CEV pomerila s srbskim pokalnim prvakom, ekipo OK Novi Pazar.

Strateg oranžnih zmajev, Zoran Kedačič je o rezultatih žreba povedal: "V kolikor si želimo še ene uspešne sezone v evropskih tekmovanjih, je potrebno razmišljati o vsakem tekmecu posebej. Najprej je potrebno premagati bosanskega prvaka iz Brčka, šele potem se bomo ukvarjali s tretjo ekipo močnega ruskega prvenstva, Lokomotivo iz Novosibirska. Cilji so vedno visoko zastavljeni, tudi tokrat bo cilj prezimiti v Evropi, kot smo to storili lani, če ne v ligi prvakov pa v pokalu CEV. Na začetku sezone je vedno vse podrejeno temu, tudi v prihodnji sezoni ne bo drugače."

FOTO: CEVNaša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?