Novice

Oranžni zmaji v statistiki po koncu lige prvakov

Konec aprila je padel zastor nad elitno ligo prvakov v sezoni 2016/2017. Prvaki so že tretjič zapored postali odbojkarji Zenita iz Kazana, ki so v finalu prepričljivo premagali ekipo Sir Sicoma Colussi Perugia. Svoj pečat v tem tekmovanju so pustili tudi oranžni zmaji.

Odbojkarji ACH Volley-a Ljubljana so se v novem konceptu tekmovanja morali prebiti v skupinski del tekmovanja preko kvalifikacij, kjer so bili v drugem krogu boljši od ciprske Omonie Nicosia, v tretjem krogu pa so izločili še francoski Arago de Sete. Tako so se uvrstili med najboljših 20 evropskih ekip in že desetič zapored zaigrali v skupinskem delu lige prvakov. V nadaljevanju so prikazali nekaj dobrih predstav in dosegli celo zgodovinsko zmago proti sloviti Modeni, a vseeno končali na četrtem mestu skupine D, za prej omenjeno Modeno, poljskim Belchatowom in romunsko Craiovo.

Razveseljujoč je pogled na lestvice najboljših posameznikov, kjer najdemo tudi kakšnega oranžnega zmaja. Naš sprejemalec Žiga Štern je bil skupno četrti najučinkovitejši igralec po doseženem številu točk, samo v skupinskem delu pa je zasedel drugo mesto. V skupinskem delu je blestel tudi bloker Jan Kozamernik, ki je prav tako zasedel drugo mesto, če pa gledamo statistiko celotne lige prvakov, se je mladi bloker okitil z nazivom najboljšega blokerja.

FOTO: Matic Eržen

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?