Novice

Oranžni zmaji že na Poljskem v spremstvu - snega

 

Rzeszow, 11. marca 2012 – Odbojkarji ACH Volleya so po včerajšnjem osvojenem drugem mestu v srednjeevropski ligi na zaključnem turnirju v slovaškem mestu Humenne, danes zgodaj popoldan že pripotovali v poljski Rzeszow. Občutki po izgubljeni lovoriki kajpada niso prijetni, toda, življenje gre naprej in danes so že vse misli usmerjene na prvo tekmo polfinala evropskega pokala CEV, ki bo to sredo, 14. marca na Poljskem.

 

Pot iz Humenne do Rzeszowa je bila dolga kakšnih 150  kilometrov, dokaj hladno vreme pa je danes zjutraj prineslo tudi sneg. Zaradi postanka na slovaško-poljski meji, ko je bilo potrebno urediti še določeno tranzitno papirologijo, so odbojkarji imeli priložnost še za malce razmigavanja in tudi – kepanja. Dokaj dobro razpoloženi so tako prispeli v Rzeszow, glavno mesto Podkarpatske vojvodine, ki se nahaja skoraj na sami meji z Ukrajino. Mesto je zelo staro, od nekdaj je v njem domovala industrija. Pred drugo svetovno vojno, med katere so prebivalci tega mesta doživljali tudi hude vojne grozote, je slovelo zlasti po obrambni in na sploh vojaški industriji. Danes je to sodobno urbano središče, v katerem živi preko 180.000 prebivalcev, kot zanimivost pa povejmo, da se nahaja na avtocesti transferzali, ki povezuje zahodno Evropo s Kazahstanom, oziroma vodi od  francoskega Calais, preko Belgije in Nemčije do Poljske in Ukrajine ter naprej do  Rusije in Kazahstana. Rzeszow je danes poznan po številnih kulturnih dogodkih in umetniških festivalih, že dolgo vrsto let pa slovi tudi po športu. Tudi tam je še vedno na prvem mestu nogomet, ki pa mu sledi odbojka, na Poljskem na sploh izjemno priljubljen moštveni šport.  Klub, ki te dni gosti moštvo ACH Volley, je bil ustanovljen že na začetku prejšnjega stoletja. Že vrsto let pa je njihov glavni sponzor Asseco, sicer največja poljska računalniška in še zlasti softweraška družba. Mošto Acceso rRsovia Rzeszow ima svoj domicil v športni dvorani Podpromie, ki sprejme okrog 5000 gledalcev. To odbojkarsko moštvo, ki ga vodi Andrzej Kowal, je ves čas v vrhu izjemno močne poljske lige (PlusLiga), v Pokalu CEV pa je v lanski sezoni osvojilo tretje mesto.  

 

Odbojkarji ACH Volleya imajo danes prost dan, že jutri pa jih znova čaka trening in temeljita priprava na novega nasprotnika, ekipo Asseco Resovia Rzeszow.

 

Dodajmo še, da sta v ekipi tudi dva slavljenca: danes, 11. marca je dopolnil 29 let kapetan ekipe, Andrej Flajs, jutri, 12. marca pa bo svojo 30-letnico obeležil sprejemalec, Alan Komel. Obema iskreno čestitamo!

 
Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?