Novice

PARIZ TOKRAT BOLJŠI

Za razliko od Ljubljane je bila pariška dvorana Scarpy napol prazna. Dvorana ima 1200 sedežev, prisotnih pa je bilo le okrog 400 gledalcev.

 

Tekma se ni začela po želji naših prvakov, ki so imeli obilico problemov pri servisih Vandeleuxa. Začetni rezultat 6:0 je gostujočega trenerja Baltiča prisilil, da je vzel prvi polminutni odmor. Odbojkarji ACH Volleya so se počasi prebudili in po zaslugi mladega Urnauta počasi zmanjševali rezultat (12:8). Takoj je reagiral s polminutnim odmorom tudi domači trener in spet se je tehtnica nagnila na stran Parižanov, ki so pobegnili na velikih 19:11. Ko se je pri domačinih razigral še srednji bloker Van Der Ween, je razlika še narasla (21:11). Gostujoči trener Baltič je poskušal z menjavo. Namesto Touzinskega je v igro poslal Orla, a to ni prineslo preobrata. Nemoč gostov v napadu se kaže v podatku, da sta edine točke v prvem nizu dosegla le Urnaut in Čebron.

 

Začetek drugega niza povsem drugačna zgodba. Tokrat so bili igralci ACH Volleya tisti, ki so prevzeli pobudo in hitro povedli (1:5), razlika na prvem  tehničnem odmoru pa se je še povečala (2:8). Parižami so bili bleda senca ekipe iz prvega niza, pri rezultatu 3:12 so vzeli še drugi polminutni odmor, kar pa ni spremenilo stanja moči na igrišču. Nemoč gostiteljev zgovorno potrjuje podatek, da so osvojili le borih 11 točk.

 

Tretji niz je prinesel še en preobrat. Gostitelji so pričeli ekspresno in tu je bilo hitro vodstvo 6:1. V nadaljevanju niso niti za trenutek popuščali in razlika na drugem tehničnem odmoru se je povečala na 10 točk (16:6). Dobre poteze Čuturiča in napake gostiteljev so malo zmanjšale razliko (19:13). V končnici so gostitelji držali priborjeno prednost in v nizih povedli z 2:1.

 

V četrtem nizu smo spremljali najbolj izenačeno srečanje. Začeno vodstvo gostov 1:3 so domačini hitro izničili z asom Castarda, z asom Rivere pa so Parižani prvič povedli za dve točki (11:9). Po točki Novaka so domačini prisilili gostujočega trenerja Baltiča, da je vzel prvi polminutni odmor (12:9). Prednost treh točk (16:13) so Parižani zadržali tudi na drugem tehničnem odmoru. V zaključku so Slovenci gostitelje lovili, le ti so imeli v nasprotnih napadih nekaj priložnosti, da se še bolj približajo, a so bili v tej nameri premalo odločni in Francozi so na koncu zasluženo slavili in se s to zmago revanširali za poraz izpred tedna dni v ljubljanski hali Tivoli.

 

Po porazu je trener ACH Volleya Dragutin Baltič povedal: » Mislim da smo dobro servirali, a na drugi strani so imeli gostitelji zelo dober sprejem. V tej prvini se mi žal tokrat nismo izkazali in s tem nismo uspeli razviti naše igre. V četrtem nizu smo imeli par protinapadov, ki pa so bili žal neizkoriščeni. Ekipo je potrebno umiriti in spustiti na realna tla. V soboto nas čaka težka tekma z ekipo Doba. Upam, da bomo z zmago zaključili to sila uspešno leto.«

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?