Novice

PARIŽANI PRVIČ V GOSTEH V SLOVENIJI

Glavni strateg moštva, Dragutin Baltič, ki je v skoraj štiritedenskem premoru odbojkarje ACH Volley vodil tudi proti različnim ruskim ekipam na pripravah v Novosibirsku, je zadovoljen s formo, ki se je od začetka sezone resnično strmo vzpenjala: »Borbenost, natančnost in koncentracija bo tisto, kar bo odločilo sredino tekmo. Nasprotniki so kakovostna ekipa, vendar tudi mi smo naredili velik napredek. Poškodbe se zdravijo in imamo dodatno okrepitev – Scotta Touzinskeyja, ki je z vsakim treningom boljši. Naš cilj je jasen – zmaga na igrišču in verjamem, da bomo imeli tudi zmagovalne navijače na tribunah.«

 

Francozi, sicer sedemkratni državni prvaki, ki že imajo zmago v Ligi prvakov iz leta 2001, prihajajo v Ljubljano z bogato športno zgodovino. Štirje pokalni naslovi, dve zmagi v superpokalu ter tretje mesto v Ligi prvakov so le nekatere od lovorik. Klub, ki je bil leta 1998 ustanovljen z združitvijo dveh močnih francoskih klubov PUC Volley-Ball in PSG Racing Team, je v odbojkarskem svetu najbolj poznan po češkem sprejemalcu Jiriju Novaku, ki je Parizu zvest že 9 let. Med nekdanjimi igralci Paris Volleya je tudi odličen odbojkar ACH Volley Sebastijan Škorc, ki pravi: »Ekipa Pariza je res dobra in vredna vsakega spoštovanja, kot velja tudi za vse druge naše nasprotnike. Ampak se moramo zavedati, da nihče ni nepremagljiv in mi smo po dobrih pripravah v zadnjem času ter kljub nekaj smole s poškodbami odlično motivirani in pripravljeni na zaustavitev Francozov v Ligi prvakov.«

 

V ekipi Paris Volley igrajo štirje reprezentanti – dva v Portoriku, kjer je nazadnje igral Scott Touzinsky, in druga dva v francoski reprezentanci. Ekipa je pred dvema letoma z namenom, da bi postala močnejša, okrepila tudi strokovno vodstvo ekipe, na čelu katerega je  Mauricio Motta Paes.

 

Druga tekma odbojkarske Lige prvakov v ljubljanski hali Tivoli se bo pričela v sredo, 12. decembra 2007, ob 20. uri. Odlična prva tekma pred dobrim mesecem dni je v prestolnici izredno povečala zanimanje za odbojko, zato lahko pod Rožnikom pričakujemo odlično športno in  navijaško vzdušje.

 

Novinarska konferenca s predstavniki ekipe ACH Volley in Paris Volley bo v torek, 11. decembra 2007, ob 16. uri v Press centru Hale Tivoli.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?