Novice

Na pepelično sredo še povratna tekma proti Marchiolu

Čeprav je trenutno ekipa ACH Volleya kot rečeno zaradi lažjih poškodb  Alena Šketa, Matevža Kamnika  in Vida Jakopina  oslabljena, zaradi pravil tekmovanja, ki ne dovoljuje, da so v ekipi več kot trije tujci  na igrišču, pa tudi maloštevilna, zvesti navijači ACH Volleya tudi zato (ali prav zaradi tega) znova stavijo na zmago svojih favoritov. Da so tudi brez pomoči s klopi zelo dobri, so namreč naši odbojkarji dokazali tudi minulo soboto, ko so doma gostili Calcit iz Kamnika in tekmo uspešno zaključili v svojo korist, resnici na ljubo pa oddali en niz – prvi v tej seriji tekmovanj. Ekipe v modri skupini DP pa  se  nedvomno počasi, toda zanesljivo  prilagajajo  igranju na višji ravni, katero narekuje tako naša ekipa ACH Volley kot tudi približevanje končnici državnega prvenstva. To je v izjavi za časnik Ekipo ponazoril tudi igralec zadnjih nasprotnikov ACH Volleya,  sprejemalec Calcita, Jan Planinc:  »Tekma z ACH Volleyem je povsem nekaj drugega kot tisto, kar imamo na treningu. Blok je višji, žoge so močnejše in potrebuješ kar nekaj časa, da se temu privadiš.«

Igralci in strokovno vodstvo ACH Volleya ugotavljajo, da so vse ekipe proti njim zelo borbene in motivirane. Zato se morajo na vsako tekmo pripraviti zelo resno in s polno odgovornostjo. Andrej Flajs, sprejemalec in kapetan moštva ACH Volley pravi: »Se strinjam s to ugotovitvijo, vse ekipe so proti nam izredno motivirane, hkrati pa poskušajo izrabiti vsako priložnost  sebi v prid, tudi takšno, da je trenutno v pogonu kar nekaj igralcev manj. Tudi jutri zvečer bo namreč podobna situacija kot minulo soboto, ko smo gostili odbojkarje Kamnika. Toda mi smo odločeni, da bomo znova stopili na igrišče odločno in, da bomo odigrali tekmo teko kot znamo, zagotovo na visoki ravni. Odločeni  smo znova pokazati, da tudi teh sedem ali osem igralcev lahko premagamo katerokoli ekipo v Sloveniji.« Igralci se zavedajo, da se jim morebitna nezbranost lahko hitro maščuje. Vsekakor imajo pred seboj za  cilj osvojitev ne le državnega prvenstva, ampak tudi  pokala srednjeevropske lige, katerega  zaključni turnir najboljših štirih ekip jih čaka 20.  In 21. marca v Innsbrucku. » Glede na to, da smo v minulih dve tednih imeli manj tekem kot v  prejšnjem obdobju, smo izrabili čas za nekoliko zahtevnejše treninge, kar pomeni, da več delamo na skokih, na šprintih, skratka na kondicijskih pripravah. Tako nabiramo moči za zaključek srednjeevropske lige in državnega prvenstva. Hkrati ta čas izrabljamo, da popravimo nekatere elemente igre, v katerih smo bili zadnje čase nekoliko slabši, še posebej veliko delamo na obrambi,« pojasnjuje Andrej Flajs. Ob tem se zaveda, da so tudi taktični treningi zaradi manjkajočih poškodovanih soigralcev nekoliko okrnjeni, toda z nekaj improvizacije so kos tudi tovrstnim težavam.

Skratka, vse je nared tako za jutrišnje povratno srečanje in tekmo proti gostom iz Prvačine, kot tudi za nadaljevanje državnega prvenstva in zaključek srednjeevropske lige. Če bodo z našimi odbojkarji tudi nepogrešljivi navijači, po tem bo uspeh nedvomno zagotovljen. Zato prisrčno vabljeni tudi jutri v Radovljico!

Odnosi z javnostmi

 

 

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?