Novice

Po 24 urah v Ljubljani zmaga nad Avstrijci

ACH Volley Ljubljana : SK Zadruga AICH/Dob 3:1 (22, -19, 23, 23)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Kumer, Purić, Pavlović 5, Satler, Dagostino, Đirlić 26, Okroglič 2, Vilimanović 2, Pokeršnik 21, Videčnik 2, Kök 13.

SK Zadruga AICH/Dob: Landfahrer 16, Hruška 1, Steiner, Palgut 4, Miranda de Alcanta 10, Pušnik, Djordjevič 1, Krasneuski 5, Tröthann 8, Grabmüller 8, Kasnik.

Oranžni zmaji so danes, potem ko so se iz Kemerovega zaradi okvare letala vrnili šele včeraj pozno popoldne, v Stožicah gostili avstrijske prvake – SK Zadrugo AICH/Dob. Zmage v srednjeevropski ligi so se s 3:1 razveselili Ljubljančani.

Trener domačih Matija Pleško je na parket najprej poslal povratnika po poškodbi Mateja Köka, Jana Pokeršnika, drugega libera Žiga Kumra, organizatorja igre Andrijo Vilimanovića, blokerja Dika Purića in Uroša Pavlovića ter korektorja Petra Đirlića. Gostitelji so morali od prve točke loviti Avstrijce in vodstvo so prvič na tekmi prevzeli v ključnem trenutku niza (23:22). Priborjeno prednost so s servisom Pavlovića pretopili v prvi dobljeni niz (25:22).

Tudi v drugem nizu so pobudo prevzeli gostje (12:16), le da jih tokrat domači odbojkarji niso ujeli. Z napako Ljubljančanov na začetnem udarcu so Dobljani izenačili na 1:1 v nizih (19:25).

Prvič na srečanju so zmaji diktirali tempo in si naredili zalogo 6 točk prednosti (16:10). Motiviranih in zagnanih gostov visok zaostanek ni ustavil in so na 20. točki izenačili, v končnici pa so več zbranosti prikazali domači in z asom Đirlića najprej ušli na 23:21, nato pa je Hrvat še zaključil za 25:23.

Zmaji so se dobro ogreli in gostom niso dovolili, da bi držali stik z njimi. Z dobrim servisom Köka so najprej povedli z 10:6, s trojnim blokom pa s 16:8. Borbeni Avstrijci so se približali na 17:14, na koncu celo na 23:21. Zaloga na koncu zadostovala za slavje domačih s 3:1 (25:23).

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Res, da je to naša dvorana, ampak že dolgo nismo trenirali v Stožicah, tako da je bil današnji dopoldanski trening namenjen ponovnemu spoznavanju njenih dimenzij. Ravno na ta račun smo imeli precej napak na servisu, ampak na koncu sem zadovoljen z rezultatom, ne pa toliko z igro. Je pa res, da so imeli fantje neke reševalne okoliščine. Takoj po tekmi sem sicer fantom povedal, da si takšnih črnih minut, kot so bile v tretjem in četrtem nizu, ne smemo privoščiti na nobeni tekmi.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?