Novice

Po 25 letih je dovolj

»Lepo je bilo,« odgovori na vprašanje, kako bi opisal svojo kariero. Odločil se je, da bo prenehal z aktivnim igranjem in se posvetil novim izzivom. Ta se je hitro pojavil, saj bo Rok Satler v prihodnji sezoni pomočnik glavnega trenerja oranžnih zmajev.

Kariero je začel na Brezovici, jo nadaljeval na Bledu, se kasneje preselil v nemški Friedrichshafen, nato pa nazaj oblekel oranžen dres. Igralska pot ga je ponesla še k Salonitu in k avstrijski Zadrugi AICH/Dob, pred petimi leti pa je znova prišel k slovenskim prvakom, kjer je želel kariero tudi skleniti. Sicer ne na takšen način, pričakoval je, da bo kot kapetan še zadnjič dvignil pokal za državno prvenstvo. »Moram pa reči, da sem že zadnjo tekmo, ko smo igrali proti Krki, čutil, da je to to. Zelo sem vesel, da sem odigral zadnjo tekmo v sezoni,« je o svojem poslednjem nastopu v karieri pred dvema mescema, ko se je sezona nato tudi zaključila, dejal Satler.

Vedel je, da želi ostati v odbojki, prenašati znanje in izkušnje na mlajše odbojkarje, zato ni zavrnil možnosti, ki se mu je ponudila. »Glede na to, da se je mesto pomočnika trenerja sprostilo in ko me je poklical Pleško in mi predstavil to vlogo, sem se dokaj hitro se odločil. Tudi sam sem želel začet v trenerskih vodah in mislim, da je to ena lepa in prava smer, da se začne na tak način,« je komentiral odločitev o novi poziciji v klubu.

Na drugi strani nekateri slovenski odbojkarji svojo kariero šele pričenjajo. Klub, ki bo tudi v prihodnji sezoni del elitne lige prvakov, gleda v prihodnost dolgoročno. Potencial so prepoznali pri štirih nadobudnih mladih igralcih, ki so nase opozorili v preteklih sezonah. Kader slovenskih prvakov bosta tako dopolnila sprejemalec Črt Bošnjak in podajalec Gregor Pernuš iz kranjskega Triglava, iz Črnuč pa na drugo stran Ljubljane prihajata bloker Filip Rutar ter korektor Martin Valenčič.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?