Novice

Po drami do prve točke v Ligi prvakov

ACH Volley Ljubljana : Zenit Sankt Peterburg 2:3 (-19, -21, 19, 21, -14)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić, Pavlović 12, Satler, Pleško, Brulec, Đirlić 25, Okroglič 4, Mantha, Vilimanović 1, Pokeršnik 3, Videčnik 7, Poluian 21.

Zenit Sankt Peterburg: Červiakov 10, Zelenkov, Pankov, Antipkin 4, Pirainen 1, Sivoželez 2, Makarenko, Grozer 16, Krivičenko, Aščev 9, Camejo 24, Safonov, Volkov, Diviš 7.

Serijski slovenski prvaki so se v drugem krogu skupinskega dela v Hali Tivoli pomerili z Zenitom iz Sankt Peterburga. Oranžni zmaji so se odlično zoperstavljali ruskim velikanom, ki so za zmago potrebovali 5 nizov.

Ljubljančani niso začeli najbolje in Rusi so takoj povedli s 4:0. V nadaljevanju so Slovenci z blokom in dobrim servisom ujeli priključek (15:16), vendar so odbojkarji Zenita nemudoma nanizali 4 zaporedne točke. Na koncu so bili gostje bolj suvereni na začetnem udarcu in prvi niz dobili s 25:19.

V drugem nizu so zmaji pokazali več predrznosti in so še pred končnico držali stik z ruskimi zvezdniki (16:18). Žal ti v končnici niso grešili in z zaključkom Grozerja povedli z 2:0 v nizih (21:25).

Tretji niz se je pričel do sedaj najbolj izenačeno in v nadaljevanju so pobudo prevzeli slovenski odbojkarji (17:13). Z dobrim servisom so prišli v vodstvo 4 točk (17:13), ki ga niso več spustili iz rok. Skoraj 2.000 gledalcev v Tivoliju je bilo priča odbojki na izjemno visokem nivoju in neverjetni predstavi oranžnih zmajev, ki so znižali zaostanek na 1:2 (25:19).

Slovenski prvaki so ogreli svoje motorje in z blokom odločno zaključevali žoge tudi na začetku 4. niza (8:5). Odbojkarji ACH Volleyja niso popuščali, temveč še naprej narekovali tempo Rusom (15:11). Tudi pri rezultatu 18:15 so imeli še stvari pod nadzorom, nato pa so se odbojkarji Zenita zbrali in na servis Camejota izenačili (21:21). To ni zmedlo Slovencev, ki so nanizali 4 neverjetne točke in izenačili na 2:2 v nizih.

V petem nizu so si Rusi priigrali nekoliko otipljivo prednost šele pri rezultatu 9:7 in trener domačih Andrej Urnaut je ukrepal s polminutnim odmorom in zmaji so izenačili (9:9). Na koncu je bila sreča na strani nasprotnikov, ki so po podaljšani igri zmagali še drugič v ligi prvakov (14:16).

Petar Đirlić, 25 točk proti Zenitu: ''Ko smo začeli s tekmo, smo vedeli, da igramo proti enemu izmed najboljših klubov na svetu. Zavedali smo se, da ne moremo ničesar izgubiti in da moramo dati vse od sebe. Začeli smo počasi, ampak v drugi polovici smo rezultat izenačili, žal pa nam pred številčnimi domačimi navijači ni na koncu uspelo preobrniti srečanja v našo korist.''

Oreol Camejo, sprejemalec ZENIT St. Peterburg: ''Igrali smo zelo slabo, predvsem po drugem nizu. Prva polovica je bila dobra, potem pa smo izgubili koncentracijo. Za dobro končno uvrstitev bomo morali začeti igrati precej bolje.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?