Novice

Po drami morali priznati premoč Nemcem

ACH Volley Ljubljana : Berlin Recycling Volleys 2:3 (22, 19, -16, -22, -12)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević 21, Kumer, Purić, Pavlović 7, Satler, Dagostino, Đirlić, Okroglič, Vilimanović 3, Pokeršnik 12, Videčnik 8, Kök 19.

Berlin Recycling Volleys: Kowalski, Ensing 8, Jendryk 15, Reichert 8, Grankin 1, Klein 6, Hatch, Zenger, Kessel 4, Tuia 19, Patch 5, Le Goff 3, Pujol 4.

Odbojkarji ACH Volley so v petem krogu lige prvakov v Tivoliju po drami z 2:3 (22, 19, –16, –22, –12) izgubili proti nemškim prvakom Berlinu. Slovenski prvaki so vodili že z 2:0 v nizih, a so se Nemci vrnili v igro in vknjižili drugo zmago v Ligi prvakov.

Prvi niz so bolje odprli gostje, ki so imeli do desete točke ves čas točko ali dve prednosti pred slovenskimi prvaki. Nato so odbojkarji ACH Volley pred približno 2500 gledalci ujeli priključek, v zaključku prvega niza pa so domači prvič povedli z dvema točkama naskoka (20:18), prednosti pa do konca prvega niza niso več spustili iz rok.

Začetek drugega niza je postregel z izenačeno predstavo z obeh strani, pri izidu 11:11pa so odbojkarji ACH Volley naredili delni izid 5:0 in gostom pobegnili,največ zaslug za to pa sta imela Vučićević, ki je odlično serviral, in Matej Kök, povratnik po poškodbi, ki je zbiral točke v napadu.Ljubljančani so prednostbrez težav ohranili do konca drugega niza, ki so ga dobili s 25:19.

Sledil je padec v igri ljubljanskih odbojkarjev, ki so nemškim prvakom sledili le v začetku tretjega niza, nato pa so bili gostje razred zase.Trener nemške ekipeCedric Enard je zamenjal nekaj igralcev, kar se mu je obrestovalo, na klopi je pustil tudi ameriškega korektorja Benjamina Patcha in ruskega podajalca Sergeja Grankina. Nemci so vodilitudi z enajstimi točkami prednosti (8:19), tretji niz pa se je končal z izidom 16:25.

Slovenski prvaki so bili v četrtem nizu bolj enakovreden tekmec Berlinčanom, a so ti v zaključku niza pokazali več zbranosti in ga dobili s 25:22.

Odločitev o zmagovalcu je tako padla v petem nizu, v katerem so Ljubljančani še vodili z 9:8, nato pa so gostje stopili na plin inna krilih Francoza Pierra Michela Pujola, ki je dosegel dva asa, dobili štiri zaporedne točke. Po napaki Vučićevića za 10:13 pa je bilo bolj ali manj jasno, da bodo Nemci tekmo pripeljali v svojo korist.Zadnji niz so Berlinčani dobili s 15:12.

Matic Videčnik, bloker ACH Volley Ljubljana: ''Verjetno so le redki že od samega začetka verjeli v nas, ampak mi smo vedeli, da z našo igro lahko konkuriramo. Dva niza nam je to dobro uspevalo, potem smo v tretjem popustili, Nemci pa so se borili. Bili smo blizu, predvsem v četrtem nizu bi morali zmanjšati par lastnih napak in lahko bi se obrnilo drugače.''

Matija Pleško, trener ACH Volley Ljubljana: ''Nemška ekipa je pripeljala tekmo do petega niza, v katerem smo sprejemali zares odlično, ampak kvaliteta v napadu in tista prodornost pa stapadli prav na račun zelo dobre obrambe Nemcev. Rešili so nekaj nemogočih žog, ki so jih spremenili v njihovo točko, kar nam je mogoče spodrezalo krila. Kljub vsemu čestitke mojim fantom. Borili so se vsi tako, kot se od njih pričakuje. Sicer smo izgubili, vendar verjamem, da bomo s takšnim pristopom kdaj drugič nagrajeni.''

Samuele Tuia, sprejemalec Berlin Recycling Volleys: ''Mislim, da so Ljubljančani v prvih dveh nizih igrali odlično. Začeli so dobro, mi pa smo imeli težave na sprejemu. Bil je dober boj, na koncu nam je uspelo preobrniti tekmo v našo korist. Če sem iskren, smo pričakovali zmago s 3:0, v najslabšem primeru 3:1, tako da smo po prvih dveh nizih bili precej razočarani. Zmaga s 3:2 je dobra za našo mentaliteto, vendar za našo pozicijo v skupini B pa ne.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?