Novice

Po hudem boju boljši Dobljani

SK Posojilnica : ACH Volley Ljubljana 3:2 (18, -24, 22, -21, 19)

SK Posojilnica: Landfahrer 20, Hruška 9, Steiner (L), Stelmach, Franetovich 9, Pušnik, Keel 2, Mihajlović 16, Kök 26, Grabmüller, Kasnik 2.

ACH Volley Ljubljana: Kovačič (L), Purić 6, Pavlović 3, Satler 2, Pleško, Brulec 2, Đirlić 18, Okroglič 4, Mantha 4, Pokeršnik 15, Videčnik 1, Poluian 20.

Dan zatem, ko so oranžni zmaji dobili nasprotnike v ligi prvakov, so gostovali v Pliberku proti aktualnim prvakom MEVZE – Posojilnici, kjer pa niso bili uspešni. Po tesnih petih nizih so morali premoč priznati nasprotnikom.

Prvi niz so Slovenci začeli preudarno in na podlagi učinkovitega servisa z lahkoto nabirali točke (10:5). Pri domačinih sta se na drugi strani v napadu razigrala nekdanja zmaja Mihajlović in Kök, za nameček pa so Ljubljančani nekaj žog poslali izven igrišča in rezultat je bil hitro poravnan (16:16). V nadaljevanju so pobudo prevzeli Avstrijci in niz z asom Köka zapečatili (18:25).

Domačini so nadaljevali po željah in si že takoj na začetku nabrali vodstvo 5 točk (2:7). Slovenski prvaki so se vrnili v igro (10:11), medtem pa sta na igrišče na mesto sprejemalcev stopila Okroglič in Poluian, ki sta zamenjala Pokeršnika in Mantho. Ljubljančani so z zaključkom Poluiana izenačili na 13. točki in nemudoma je s polminutnim odmorom ukrepal trener domačih Matjaž Hafner. Na servis Purića so gostje prišli do vodstva (20:18), do konca pa smo spremljali napeto končnico (24:24), katera je pripadla slovenskim prvakom (26:24).

Začetek tretjega niza je bil podoben drugemu – hitro vodstvo odbojkarjev Posojilnice (5:8), ki so ga tudi tokrat varovanci Andreja Urnauta uspeli izničiti, potem ko so pri rezultatu 12:16 nanizali 3 zaporedne točke (15:16). Skorajšnje izenačenje pa je bilo kratkotrajno, saj so pred glasno domačo publiko avstrijski prvaki naredili delni izid 5:1 (16:21). Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana niso obupali in so ponovno našli luknje v obrambi nasprotnikov ter se nevarno približali (21:23), kar pa ni zadoščalo za osvojitev niza (22:25).

Oranžni zmaji so začeli spodbudno (3:0), nato pa dovolili sosedom, da so izenačili. Z dvema zaporednima blokoma Purića in uspešnim napadom Đirlića so ponovno prišli do vodstva 3 točk (16:13), ki je ob napakah zmajev skopnelo in kmalu so se znašli v zaostanku (18:19). V igro se je vrnil Pokeršnik, ki je s 4 odličnimi servisi v končnici precej olajšal delo soigralcem, zaključno žogo pa je za izenačenje na 2 v nizih z blokom izkoristil Videčnik (25:21).

V odločilnem nizu motivacije ni manjkalo na obeh straneh, prvim pa je pomemben pobeg za tri točke uspel gostom (9:6). Po polminutnem odmoru zna zahtevo Avstrijcev so ti nanizali 2 zaporedni točki (9:8), z odmorom pa je takoj nalet domačinov prekinil Urnaut. Tehtnico so v borbi do zadnje točke v svojo korist nagnili avstrijski prvaki in s 3:2 premagali slovenske.

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja Ljubljana: Mislim, da so danes nasprotniki prikazali zelo dobro igro, predvsem so odlično servirali. Na drugi strani pa smo mi bili slabši na sprejemu in menim, da je to botrovalo k današnjemu porazu.''

Matjaž Hafner, trener SK Posojilnice: ''Borba je bila na obeh straneh na zelo visokem nivoju. Veseli me, da smo se po zaostanku 6 točk v prvem nizu uspeli pobrati in sestaviti pravo igro. Za nas je že to enajsta tekma v 30 dneh, zato je zelo dobrodošlo, da smo po seriji porazov danes prišli do zmage.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?