Novice

Po petih nizih strli odpor Kamničanov

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 3:2 (20, -20, 21, -28, 16)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić 6, Pavlović 4, Satler, Brulec, Đirlić 21, Okroglič 6, Mantha 3, Vilimanović 4, Pokeršnik 12, Videčnik 11, Poluian 16.

Calcit Volley: Hribar, Bregar 5, Golob, Jereb 1, Ratek, Vidmar 4, Babkov 24, Štalekar 6, Kvas, Lakner 3, Kotnik 7, Štembergar Zupan 21, Ivković 2.

Na prvi finalni tekmi za naslov državnega prvaka sta se v Hali Tivoli pomerila stara znanca – ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley. Za izrazitega favorita veljajo Ljubljančani, a Kamničani so pokazali, da ne bodo poceni prodali svoje kože. Prve zmage v seriji treh so se po več kot dveh urah igre s 3:2 (20, -20, 21, -28, 16) veselili slovenski serijski prvaki.

V prvem nizu, ki je sicer postregel z zanimivo igro, so vedno manjšo prednost imeli domači odbojkarji (11:8). Po tem ko so se odbojkarji Calcita približali, so Ljubljančani ali z asom ali z blokom našli način, da so ponovno ušli. Pri rezultatu 15:14 so Kamničani imeli priložnost za izenačenje, a je napad Štemberger Zupana pristal v mreži in v nadaljevanju oranžni zmaji nasprotnikom niso več dopustili možnosti za osvojitev niza. S hrabro igro so slovenski prvaki pred domačimi navijači uvodni niz dobili s 25:20.

Na začetku drugega niza so pobudo prevzeli igralci v črnih dresih. Z asom Laknerja so povedli s 7:5, po naslednji osvojeni točki Kamničanov pa je s polminutnim odmorom ukrepal trener Matija Pleško. Po njem so se domači približali na 8:9, a je kmalu prednost gostov narastla na 4 točke (9:13). Vodstvo so brez težav držali, Ljubljančani so se najbolj približali tik pred končnico (17:19), a to ni zmedlo čete Aleša Hribarja, ki so s 25:20 izenačili na 1 v nizih.

Tudi tretjega so odločno pričeli odbojkarji Calcita in povedli s 5:2, a so zmaji uspeli po močnem začetnem udarcu Vilimanovića izenačiti na 9, prvič pa so z napadom Poluiana povedli s 17:16. Takoj za to točko je zaradi ugovarjanja sledil rdeč karton in nato še izključitev Videčnika. Kamničani so bili v stiku z domačini še vse do 21:20, nato pa so sledile minute slovenskih prvakov, ki napadajo svojo že 16. državno lovoriko. S 25:21 so povedli z 2:1.

V četrtem nizu so na začetku popolno prevlado na igrišču prikazali odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana. Hitro so povedli s 7:2 in še naprej uspešno iskali luknje v obrambi Kamničanov (10:4). Čeprav je kazalo, da bo ta niz gladko pripadel Ljubljančanom (17:12), pa so se gostje z delnim izidom 4:1 približali na le 2 točki zaostanka (18:16), po napaki Đirlića na le eno (20:19), z blokom Bregarja pa celo izenačili (20:20). Z dvojnim blokom so Kamničani zaustavili napad za zmago zmajev (24:24) in nato po drami v končnici izsilili 5. niz (28:30).

V zmagovalnem naletu so Kamničani pričeli tudi zadnji niz in povedli s 5:3. S tremi zaporednimi točkami so prednost oranžni zmaji nemudoma izničili (6:5), toda gosti niso pustili, da bi se Ljubljančani odcepili za več kot točko (12:11). Odbojkarji Calcita so si priborili dve zaključni žogi (12:14), ki pa ju niso znali unovčiti (14:14). Na koncu so z blokom Poluiana slavili domači odbojkarji (18:16).

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Še enkrat več se je pokazalo, da ekipa Calcita ni nikoli lahek nasprotnik, sploh takrat ko se odloča o lovorikah. Čestitke nasprotnikom, prikazali so všečno, hrabro, borbeno igro, na koncu se je izšlo tako kot se je. Malo me je zaskrbelo v četrtem nizu – tisti padec, ko smo začeli premagovati sami sebe, potem ko smo že imeli dobljeno tekmo, pa vse skupaj na glavo obrnili. Po številkah sodeč smo bili zelo izenačeni tako v bloku kot v sprejemu in napadu. Pravi derbi, prava tekma za gledalce, katerih upam, da se bo še več zbralo na naslednjih tekmah.''

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: ''Sigurno, da je trenutno grenak priokus. Imeli smo praktično 3. in 5. niz narejen, vendar se nam ni izšlo. Nasprotnik je odreagiral bolj zrelo, moram pa iz te tekme ven pobrati pozitivne stvari, to sta želja in borbenost. Mislim, da je kompleks ACH pozabljen, kar je največ vredno za nadaljevanje te serije, zato lahko fantom samo čestitam. Taktično nas ne morejo presenetiti, imajo nekoliko boljšo individualno kvaliteto, kar pa moramo mi s srčnostjo nadomestiti.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?