Novice

Po predčasnem koncu sezone

Odbojkarska sezona 2019/20 je končana. Pandemija je povzročila predčasen zaključek sezone, vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije pa je naslove v obeh kategorijah podelilo vodilnima ekipama po drugem delu sezone. Zmaji so sicer na nepričakovan način prišli do že sedemnajste zvezdice.

V letošnji sezoni smo bili priča zanimivemu dogajanju. Tako kot kamniški Calcit so se Ljubljančani državnemu prvenstvu priključili v drugem delu sezone, v modri skupini, saj so pred tem igrali ligo MEVZA, ki se je izkazala za močnejšo tekmovanje, kot smo ga bili vajeni v zadnjih nekaj sezonah. Prav zaključni turnir lige MEVZA je bil zadnji vrhunec sezone, ki ga je v začetku marca gostil Zwettl. V finalu so Zagrebčane povsem nadigrali slovenski prvaki, ki so še drugič zapored in desetič skupno postali najboljša ekipa v Srednji Evropi.

Dober mesec pred uspehom v ligi MEVZA so imeli zmaji nalogo ubraniti naslov pokalnih prvakov. Turnir je konec januarja gostil Kamnik, v finalu pa so se Ljubljančani nekoliko presenetljivo pomerili proti mladi in nadobudni ekipi iz Maribora. V zadnjem dejanju prvega izmed vrhuncev sezone na slovenskih tleh so slavili Ljubljančani, ki so tako še dvanajstič v postali pokalni prvaki Slovenije.

V elitnem tekmovanju Lige prvakov je edini slovenski predstavnik v moškem delu naletel na težko skupino. Skupino z ruskim in nemškim prvakom ter rusko tretjeuvrščeno ekipo. Sicer ne po željah, a z belo zastavo pred samo tekmo ni mahal nihče. Tako so na prvi domači tekmi v precej obiskanem Tivoliju na kolena s 3:2, sicer po vodstvu z 2:0 v nizih, spravili aktualnega ruskega prvaka Kuzbass Kemerovo. Prvič v zgodovini kluba je padla ruska ekipa. Precej blizu je bilo tudi dva mesca kasneje, ko pa so morali s 3:2 priznati premoč nasprotnikoma (Berlin Recycling Volleys in Fakel Novy Urengoy). Nastope v Ligi prvakov so sklenili s 4 točkami na računu.

Tako smo prišli do zadnjega dejanja sezone – državnega prvenstva – ki pa ni prav dolgo trajal. V začetku februarja so se zmaji priključili tekmovanju v modri skupini in 11. marca so proti Krki v Stožicah odigrali zadnjo tekmo sezone. V skupnem seštevku so nabrali največ točk in bili na vrhu lestvice, kar je ob trenutnih razmerah v svetu obveljalo za nov naslov državnih prvakov.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Pravkar končano sezono ocenjujem kot uspešno. Navkljub poškodbam in zdravstvenim težavam, ki smo jih imeli, smo v treh tekmovanjih zasedli prvo mesto, v ligi prvakov pa dostojno zastopali klubske barve. Osebno me veseli tudi napredek določenih igralcev na individualni ravni. Vsem članom ekipe ACH Volley Ljubljana bi se ob tej priložnosti zahvalil za sodelovanje in čestitam za osvojeno.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?