Novice

Po prvem treningu optimistični

Ljubljana, 11. avgust 2014 – V mali dvorani v Tivoliju se je danes zbrala prenovljena ekipa ACH Volleya in imela svoj prvi skupni trening. V uvodnem delu sta ekipo pozdravila novi trener Tomi Šmuc in predsednik kluba Rasto Oderlap, temu pa je sledil že prvi resni trening.
FOTOGALERIJA

Ob petih popoldne so dvorano Tivoli po dolgem poletnem premoru spet napolnili zvoki odbojkarskih žog, športnih copat in igralcev. Na prvem skupnem treningu so se v garderobi zbrali igralci s trenerjem Tomijem Šmucem na čelu in predsednik kluba Rasto Oderlap. Njegove besede igralcem so bile spodbudne: v njegovih očeh ekipa ni slabša, kot so nekateri kritiki radi pripomnili, temveč je vsaj tako sposobna in motivirana, kot so bile postave iz prejšnjih sezon. Nastop v »final four« v evropski ligi prvakov je po njegovem mnenju težko dosegljiv cilj, vendar ne nemogoč. Po drugi strani pa je zahteva po osvojitvi naslova državnih prvakov velika, prav tako pa želi ekipa popraviti grenak priokus iz prejšnje sezone, ko se jim je izmuznil naslov slovenskih pokalnih prvakov.

Po uvodnem delu so igralci željno pričeli s treningom – čaka jih dolga in naporna sezona, v kateri se bodo morali spopasti tudi z najboljšimi evropskimi klubi. Uživajo brezpogojno zaupanje kluba, v prihajajočih mesecih pa bodo morali upravičiti pričakovanja navijačev in prepričati kritike, da so ekipa, ki je sposobna poseči po najvišjih lovorikah.

S pridobitvijo igralcev iz kluba Črnuče ACH je letošnja ekipa precej pomlajena. V vrste ACH Volleya so prišli Jan Kozamernik, Diko Purić, Stipe Jurić, Jure Kasnik in Bine Slovnik, ki so prejšnje leto igrali v drugi slovenski odbojkarski ligi in sezono končali brez poraza – zavidljiv rezultat, ki bi jih uvrstil v prvo ligo. Kljub prejšnjim rezultatom pa je težavnost prihajajočih tekem, tako na slovenskih kot na evropskih tleh, višja in fantje se bodo morali potruditi, da bodo želje po visokih uvrstitvah lahko uresničene. Vsekakor pa to ni ekipa brez izkušenj, saj igralci iz kluba Črnuče ACH skupaj trenirajo že dlje časa, to pa bodo lahko še naprej počeli pod budnim očesom svojega starega trenerja Tomija Šmuca. Z izkušnjami pa lahko pomlajeno ekipo obogatijo Andrej Flajs in Matija Pleško, veterana slovenske odbojke in stara člana ACH Volleya, ter letošnja novinca v klubu, slovenska članska reprezentanta Matija Jereb in Miha Plot.

Pripravljalno obdobje bo naporno, saj ekipo v naslednjih tednih čakajo že tri težje prijateljske tekme - njihovi nasprotniki bodo igralci Katarja, Alžirije in Kameruna. Kljub temu da bodo odbojkarji ACH Volleya pred prijateljskimi tekmami skupaj trenirali le en teden, bodo rezultati že prvi pokazatelj pripravljenosti in povezanosti ekipe.

Na treningu sta tokrat manjkala Jan Kozamernik in David Kumer (prejšnjo sezono je igral pri OK Šoštanj Topolšica), ki sta trenutno na pripravah s slovensko moško mladinsko reprezentanco. V Mariboru in Hočah se bosta do 21. avgusta s soigralci pripravljala na letošnje evropsko prvenstvo, ki bo potekalo od 29. avgusta do 6. septembra na Češkem.

Po napornem treningu pa je fante čakala še zaslužena večerja v gostilni Kaval, s čimer so zaključili svoje prvo skupno športno druženje.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?