Novice

Po vrhunskem začetku mlačen konec

VfB Friedrichshafen : ACH Volley Ljubljana 3:0 (34, 19, 15)


VfB Friedrichshafen: Boladz 11, Krüger, Späth-Westerholt, Takvam 8, Sossenheimer 13, Proptopsaltis 15, Janouch 1, Collin 12, Malescha, Günthör 2, Steuerwald, Petras 1.


ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić 5, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec 1, Dirlić 9, Okroglič, Mantha 2, Vilimanović, Pokeršnik 12, Videčnik 5, Poluian 18.


Slovenski prvaki so na prvi tekmi Lige prvakov gostovali v Nemčiji. Po maratonskem prvem nizu, ki je na koncu pripadel domačinom, se nasprotnikom niso več uspeli približati in tako s 3:0 klonili na prvi tekmi Lige prvakov.


Trener Andrej Urnaut je v ogenj poslal organizatorja igre Brulca, napadalce Dirlica, Pokeršnika in Poluiana, libera Kovačiča in blokerja Purića ter Videčnika.  Nemci so sicer pred 1250 domačimi navijači začeli bolje in povedli s 3:0, vendar so z asom Purića zmaji izenačili na 4. V borbenem nadaljevanju so Ljubljančani povedli s 14:13, nato pa je s polminutnim odmorom nalet gostov prekinil trener domačih, Vital Heynen. V končnico so z vodstvom 23:22 vstopili Nemci, ta pa se je zavlekla vse do rezultata 36:34, ko so nemški podprvaki izkoristili nezbranost oranžnih zmajev, ki so imeli 6 zaključnih žog, in povedli z 1:0.


Drugi niz se je pričel v stilu prvega - enakovredno (11:11), nato pa so tekmeci zaigrali bolje v obrambi in nanizali 4 zaporedne točke (15:11). Nemudoma je ukrepal trener slovenskih prvakov, kar pa ni pomagalo, saj so nemški podprvaki še povišali prednost (19:13). Ljubljančanom ni uspel preobrat in domačini so ušli na 2 niza prednosti (25:19).


V tretjem nizu so si zmaji hitro nabrali zaostanek (5:8). V obrambi niso našli odgovora na zaključne udarce Collina, ki jim je zadal predvsem na prvem tempu 12 točk, prav tako pa jim je težave povzročal Protopsaltis, ki je bil v nemški ekipi s 15 točkami najuspešnejši. Niz se je zaključil hitro s 25:15 za gostitelje.


Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja Ljubljana: "Poraz v prvem nizu je kot kaže pustil psihološke posledice. Mi nismo izkoristili svojih priložnosti, predvsem smo v ključnih trenutkih pokazali premalo agresivnosti, medtem ko Nemci so svoje priložnosti izkoristili. V drugem nizu smo še bili enakovredni, nato pa so dvignili nivo igre. Škoda za takšen rezultat, ker smo na trenutke prikazali zelo dobro igro, mislim pa, da se lahko iz tega marsikaj naučimo.”


Jan Pokeršnik, današnji kapetan ACH Volleyja Ljubljana: "Mislim, da smo vse tri nize začeli zelo slabo. Vedno smo dopustili, da so povedli za 3 točke in jih skozi celotno tekmo lovili. V prvem smo jih ujeli, precej lahkih žog pa smo slabo odigrali. Ravno te točke pa menim, da so nas stale uvodnega niza in verjetno tudi tekme.”


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?