Novice

Počasen začetek, prepričljivejši konec

OK Novi Pazar : ACH Volley Ljubljana 2:3 (20, 23, -22, -23, -11)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (6), Babkov (15), Kovačič, Purić (12), Pavlović (4), Satler, Pleško, Brulec (4)), Mihajlović (12), Pokeršnik (25), Videčnik.

OK Novi Pazar: Vukasinović (15), Sretenović, Polomac (15), Zatrić, Daca (2), Bekrić, Zuković, Božović, Radosavljević (13), Vilimanović (4), Prušević, Hamzagić (25).

Na prvi tekmi šestnajstine finala pokala CEV sta se v Srbiji pomerila ACH Volley Ljubljana in OK Novi Pazar. Gostitelji so začeli suvereno in povedli z 2:0, toda oranžni zmaji so dobili naslednje 3 nize in zasluženo slavili. Povratna tekma bo 19. decembra 2017 v dvorani Tivoli.

Domačini so začeli udarno in že od prve točke dalje narekovali tempo. Hitro so povedli s kar 7 točkami razlike (6:13), ki so jo do drugega tehničnega odmora zmaji s hitrimi in učinkovitimi napadi uspeli znižati na 5 točk (11:16). Tudi prekinitev ni zmedla Ljubljančanov, ki so le izboljšali svojo igro in nanizali še 3 zaporedne točke (14:16). Žal pa se v nadaljevanju niso uspeli približati na manj kot to razliko in z 20:25 so morali v prvem nizu priznati premoč gostiteljem.

Začetek drugega niza je bil popolnoma nasproten prvemu. Oranžni zmaji so izkoristili zaspano obrambo Srbov in povedli z 8:4. V nadaljevanju pa so dovolili, da so odbojkarji Novega Pazarja izenačili (11:11) in nato še povedli (14:16). Z dvojnim blokom Pavlovića in Babkova so gostje izenačili (20:20) in v ključnih trenutkih drugega niza je ukrepal trener domačinov z odmorom. V zaključku so bili na začetnem udarcu bolj osredotočeni domačini, ki so ob glasni podpori s tribun tako v svoj žep pospravili še drugi niz (23:25).

Tretji niz se je pričel izenačeno, kar potrjuje rezultat pri prvem tehničnem odmoru 7:8. Oranžni zmaji v obrambi niso našli rešitve za napade nasprotnikov, ki so povedli s 17:15. Goste je iz izjemno zahtevnega položaja do vodstva z 19:18 pripeljal Pokeršnik, vendar ko je že kazalo, da bodo zmaji prikazali čvrstejšo igro, so Srbi za izenačenje na 20. točki z blokom zaustavili Mihajlovića. V napeti končnici smo bili priča borbi za vsako točko in številnim odmorom s strani obeh ekip. Mirnejše živce so ohranili Ljubljančani, ki so z blokom Purića pridobili 24. točko in z naslednjo slavili s 25:22 ter zmanjšali zaostanek v nizih na 1:2.

Tudi v četrtem nizu je OK Novi Pazar ohranil identično postavo kot čez celotno tekmo, ki ni uspela zaustaviti Pokeršnika, ki je z močnimi zaključnimi udarci odpeljal svojo ekipo na prvi tehnični odmor z vodstvom 8:7. Na drugi strani gostiteljev so Brulec, Kovačič, Pavlović, Babkov, Mihajlović, Purić in razpoloženi Pokeršnik držali izenačenje, vendar zaradi napak na začetnem udarcu si niso morali pridobiti višje prednosti (14:14). Napake so se vrstile tudi na strani motiviranih domačinov in na drugi tehnični odmor so z dvema točkama prednosti odšli Ljubljančani (16:14). V zaključku niza so si prednost 3 točk priigrali zmaji (22:19), ki so nato varno pripeljali niz do konca (25:23) in izenačili.

Zadnji niz so bolje otvorili gostje, ki so z dvojnim blokom Purića in Pokeršnika povedli s 6:3. Prednost so do konca le še povečevali (12:7) in z zaključkom novopečenega očka Brulca porazili OK Novi Pazar na domačem terenu (15:11).

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?