Novice

Pod žarometom: Jan Klobučar

Ljubljana, 2. marec 2014 – 22-letni študent Fakulteta za strojništvo Jan Klobučar, ki se odzove tudi, če ga pokličete »Buči«, se je odbojkarskemu klubu ACH Volley pridružil pred tremi leti, ko je le-tega še vodil Igor Kolaković. V letošnji sezoni dobiva več priložnosti za igranje, ki jih po nekaterih težavah na začetku sezone čedalje bolje izkorišča. 

Kdaj si začel trenirati odbojko?

Odbojko sem začel trenirati v osnovni šoli, mislim, da v 4. razredu. Poleg odbojke sem se poskusil še v nekaterih drugih športih, najdlje sem vztrajal pri atletiki, potem pa je odbojka dokončno prevladala. Pritegnilo me je predvsem to, da je odbojka ekipni šport in pa druženje, kar sem najbolj pogrešal pri atletiki.

Te poleg odbojke zanima še kak drug šport? Kaj bi rad počel po zaključku kariere?

Polega odbojke me zanima še veliko stvari, predvsem pa so to ostali športi. Če ne bi igral odbojke, bi se še nekoliko bolj resno lotil študija. Svoj prosti čas pa bi preživel v hribih ali v kakšnih bolj eksotičnih krajih. Upam, da je do zaključka kariere še kar nekaj časa, tako da se s tem vprašanjem še nisem veliko ukvarjal. Vem le, da mi bo šport vedno blizu.

Kaj je po tvojem mnenju najboljša in kaj najslabša stvar pri profesionalnem igranju odbojke?

Najboljša stvar je, da lahko igraš odbojko in pri tem spoznavaš nove prijatelje in kulture ter uživaš v svoji službi. Slaba stran pa so poškodbe od vseh naporov in obremenitev.

Kakšni so tvoji cilji za prihodnost? V kateri ligi te mika igrati in zakaj?

Moji cilji so uživati v tem kar delam. Rad bi se preizkusil v najmočnejših evropskih ligah kot so npr. italijanska, poljska, ruska.

Katera je tvoja najljubša tekma?

Lanska finalna tekma v tekmovanju MEVZA proti Dobu. ACH Volley je tekmo dobil s 3:1.

Najljubša knjiga - film – glasba.

Najljubša knjiga: Zakaj je nebo modro

Film: Everyday is a Saturday (Poor Boyz Productions)

Glasba: Kar mi tisti trenutek sede :)

Malo za šalo, malo za res, pa bi lahko rekli za vprašanje, ki ga je za Jana Klobučarja postavil Jan Brulec. Zanimalo ga je namreč, kako se Jan Klobučar počuti kot njegov sostanovalec.

Buči odgovarja v svojem slogu: »To je ena lepših stvari, ki so se mi zgodile v življenju«.

Sezona Klub
2013/2014 ACH Volley
2012/2013 ACH Volley
2011/2012 ACH Volley
2010/2011 OK GOKOP Fram
2009/2010 OK Šoštanj Topolšica


TT


Preberite več o:
- Janu Brulcu
- Janku Bregantu

Če imate tudi vi kakšno vprašanje za naše igralce, nam pišiti na press@ach-volley.si in potrudili se bomo pridobiti odgovor.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?