Novice

Pokal CEV: Nova priložnost 1. marca

Belogorie Belgorod : ACH Volley Ljubljana 3:0 (20, 15, 13)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlič (7), Babkov (6), Kovai, Purić (1), Pavlović (2), Satler, Pleško, Brulec, Kök, Mihajlović (1), Pokeršnik (9), Videčnik (2).

Belogorie Belgorod: Obmoachev, Safonov, Grankin (3), Nikolov, Tetyukhin (9), Bakun (2), Danilov (2), Poroshin, Eremin, Muserskiy (9), Khanipov (9), Zhigalov (12), Iereshchenko (10).

14. 2. 2018, Belgorod, 1. sodnik: Frank Evers (BEL), 2. sodnik: Cedric Grellier (ŠVI).

Po naporni ponedeljkovi poti iz Slovenije v Rusijo so odbojkarji ACH Volleyja le dočakali težko pričakovano četrtfinalno tekmo v Pokalu CEV. Žal pa se ta ni odvila po njihovih željah oziroma je bil nasprotnik na svojem domačem parketu boljši s 3:0 (20, 15, 13).

Strateg Ljubljančanov Zoran Kedačič je v boj poslal Pokeršnika, Videčnika, Brulca, Purića, Babkova, Đirliča in Kovačiča. Že na začetku prvega niza pa so domačini pokazali, da so z razlogom druga ekipa v ruskem prvenstvu. Močni in eksplozivni napadi, natančni servisi in visok blok so elementi, ki so krasili igro Belgoroda, vendar so oranžni zmaji tudi pokazali svojo kvaliteto in na polovici niza še držali stik (18:14). Kljub požrtvovalnosti ljubljanskih odbojkarjev je prednost, ki so si jo gostitelji priborili v prvem delu niza, zadoščala za zmago v prvem nizu (20:25).

Belogorie je v drugem nizu ponovno pokazal svojo izkušenost in dominanco, saj so si z nekaj neubranljivimi akcijami hitro priigrali visoko prednost (7:14). Pravzaprav neulovljive razlike slovenski prvaki niso uspeli znižati ali celo izničiti (12:19), čeprav so bili borbeni in motivirani. Do konca niza so gostje osvojili še 3 točke in niz so Rusi zaključili z rezultatom 15:25.

Čeprav so oranžni zmaji tretji niz začeli spodbudno in povedli s 4:2, so si Rusi do prvega tehničnega odmora nabrali prednost 2 točk (6:8). Kljub želji, da bi ostali v stiku z vrhunsko igro nasprotnikov, so se jim ti z močnimi napadi in servisi vztrajno odmikali (10:16). Do konca niza se je razlika le še poviševala (11:19) in Belogorie Belgorod je s 25:13 potrdil svojo zmago na prvi četrtfinalni tekmi Pokala CEV. Zmaji bodo potrebovali glasno podporo tribun na povratni tekmi, ki bo v četrtek, 1. marca 2018, v Tivoliju!

Zoran Kedačič: ''Zgodilo se je to, česar sem se najbolj bal ‒ da ne bomo uspeli kontrolirati njihovih močnih spin servisov. S tem so nam onemogočili, da razvijemo svojo igro, saj so v vsakem nizu naredili nekaj teh serij, na katere enostavno nismo našli odgovora. Ni kaj, pred nami je še ena tekma doma, kjer bomo poskušali čim težje prodati svojo kožo. Jutri zvečer se vračamo v Ljubljano in v soboto nas že čaka tekma državnega prvenstva v Kanalu, tako da počitka za nas ni.''
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?