Novice

Pokal MEVZA: Končno 3. mesto

ACH Volley Ljubljana : OK Mladost Zagreb 3:1 (23, -19, 21, 19)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić, Babkov, Kovačič, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec, Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik, Videčnik.

OK Mladost Zagreb: Jurić, Nikačević, Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček, Šarčević, Hanžić, Prlić, Marelić, Krnić, Brčić, Dukić, Anić.

V srečanju za končno 3. mesto v srednjeevropskem pokalu MEVZA sta med seboj zaigrala ACH Volley Ljubljana in OK Mladost Zagreb. Uspešnejši so bili slovenski prvaki, ki so s 3:1 ugnali južne sosede.

V prvem nizu smo spremljali izenačen dvoboj, ki se je vendarle nagibal nekoliko v korist odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana (20:18). Zagrebčani so sicer uspeli izenačiti na 21. točki, vendar so v končnici niza bolj zbrano igro prikazali oranžni zmaji, ki so ga tako varno pripeljali do konca (25:23).

V drugem nizu pa so pobudo prevzeli Hrvati (6:8). Čeprav je Ljubljančanom uspelo preiti v vodstvo (12:11), so v nadaljevanju odbojkarji Mladosti naredili delni izid 9:1 (13:20) in si tako priigrali zmago v 2. nizu (19:25).

Oranžni zmaji so dobro začeli 3. niz (8:5). Ponovno so dovolili nasprotnikom, da so se približali (10:9), vendar so vodstvo uspeli zadržati v svojih rokah (18:15). Do konca niza so prednost s čvrsto obrambo le še poviševali in tretji niz zaključili z rezultatom 25:21 v svojo korist.

Zopet so slovenski prvaki začeli niz odločno (8:6), toda na 12. točki je bil izid poravnan. Fantom je z zanesljivimi napadi uspel delni izid 4:0 (16:12) in tako so si precej olajšali delo v končnici niza. Z vrhunsko predstavo niso dovolili presenečenja in dosegli zmago s 25:19.

Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Nauk zaključnega turnirja MEVZE je, da nič ni samoumevno, da preteklost ne šteje, da včerajšnja zmaga danes ne pomeni nič. Calcit nam je v polfinalu primazal zaušnico, kako bomo nanjo odreagirali ... Delno smo v tekmi za 3. mesto, a bolj kot to bo pomembnih naslednjih 8 tekem v državnem prvenstvu.  Čestitke Aich/Dobu za prvi naslov v srednjeevropski ligi.''   

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?