Novice

Ponovno Belchatow in Lodž gostitelja F4

Luksemburg, 19. januarja 2012 - Evropska odbojkarska federacija se je znova odločila, da organizacijo zaključnega turnirja četverice najboljših evropskih moštev  zaupa poljskemu moštvu PGE Skra Belchatow, in sicer že tretjič v zadnjih petih letih! Prizorišče finalnih bojev bo tako znova poljski Lodž, odbojkarjem Belchatowa pa se znova ne bo potrebno potrjevati in dokazovati v izločilinih bojih v naslednjem obdobju. "Po dveh letih znova gremo na Poljsko, že zdaj pa želim gostujoči ekipi uspešen festival odbojke, saj smo prepričani, da bodo svojo organizacijsko nalogo odlično opravili, tako kot smo prerpičani, da bodo podobno opravil tudi v Azerbejdžanu, ki bo gostil ženski evroligaški finale," je za spletno stran CEV-a komentiral predsednik evrospke odbojkarske federacije, Andre Meyer.

V Luksemburgu je danes opravljen tudi žreb šestih parov, ki so se uvrstili v Play off 12 - moški. Tako se bodo v nadaljevanju medsebojno pomerili češka Zaksa in turški Arkas, ki ga vodi negdanji trener ACH Volleya Glenn Hoag. Nemški Unterhaching se bo pomeril z Rusko Lokomotivo iz Novosibirska, italijanska Macerata je dobila za nasprotnika italijanski Cuneo, belgijski Maaseik se bo pomeril z italijanskim Trentinom, nemški Fridrichshafen s francoskim Toursom ter francoski Poitiers z ruskim Kazanom.

Na spletni strani CEV-a je  objavljen tudi žreb parov za  1/8 Pokala CEV, v katerem nadaljuje svojo letošnjo evropsko pot tudi ACH Volley. Moštvo oranžnih zmajev se bo v nadaljevanju pomerilo z nocojšnjim zmagovalcem tekme med belgijskim Roeselarjem in grško Lamio. Tako glavni trener ACH Volleya Igor Kolaković kot tudi podpredsednik kluba  in športni direktor Aleš Jerala, ocenjujeta, da nam je žreb izredno naklonjen, kajti ne glede na to, kdo bo nocojšnji zmagovalec napovedanega srečanja, bo za ACH Volley to dobra priložnost. Oba tudi ocenjujeta, da ima nocoj več možnosti za zmago belgijski Roeselar. Spomnimo, da je bil do letošnje sezone član grške Lamie tudi sprejemalec ACH Volleya Alan Komel.

Zaključni turnir lige prvakov bo letos potekal 24. in 25. marca. Finale pokala CEV pa za tem, ob koncu marca.

Odnosi z javnostmi
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?