Novice

Potrdili prvo mesto

ACH Volley Ljubljana : SK Posojilnica AICH/Dob 3:0 (25, 22, 14)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić 7, Pavlović, Satler, Brulec 2, Đirlić 21, Okroglič 8, Mantha, Vilimanović 1, Pokeršnik 1, Videčnik 4, Poluian 11.

SK Posojilnica AICH/Dob: Landfahrer 10, Hruška 6, Steiner, Stelmach 3, Francetovich 5, Pušnik 3, Keel 1, Mihajlović 11, Tröthann, Grabmüller, Kasnik.

V predzadnjem krogu rednega dela MEVZE so oranžni zmaji v Tivoliju gostili drugouvrščeno Posojilnico z Doba. Nasprotniki, ki so v Ljubljano prišli brez 4 igralcev, med njimi tudi brez Mateja Köka, so se dva niza dostojno upirali, nato pa popustili in s 3:0 so slavili slovenski prvaki. Jutri ob 20. uri se bodo zmaji pomerili še z Zagrebčani.

Domačini so pričeli zbrano in na začetni udarec Đirliča ter Videčnika naredili delni izid 8:1 (13:9). Avstrijsko sušo je z napadom prekinil Mihajlovič, vendar so zmaji do končnice niza varno držali razliko v svojo korist (19:15). Čeprav je kazalo na zanesljivo zmago v prvem nizu za slovenske prvake, pa ti v zaključku niso izkoristili svojih priložnosti in dovolili Dobljanom, da so celo izenačili (21:21). Na koncu so bili uspešnejši domačini, čeprav so imeli tudi gostje možnost za osvojitev niza (24:25). Zmaji so uspeli napad Dobljanov ubraniti in s 27:25 zasluženo povedli z 1:0 (27:25)

V nadaljevanju so večji del niza prevladovali Avstrijci (13:17), nato pa je trener slovenskih prvakov Matija Pleško ukrepal z dvojno menjavo in na igrišče poslal Pokeršnika in Vilimanovića. Slednji je nemudoma dosegel as (15:17), toda kasnejši začetni udarci Polujana so bili tisti, ki so oranžne zmaje porinili ponovno v ospredje na semaforju (21:18). Tokrat niso dopustili presenečenja in zanesljivo osvojili niz s 25:22.

Tretji niz je pripadel v vsej meri gostiteljem, ki so od samega začetka prevzeli vajeti v svoje roke (10:2). Dobljani so popustili in v zadnjem tretjem nizu osvojili le 14 točk (25:14).

Matjaž Hafner, trener AICH/Dob: ''Odigrali smo korektno tekmo, sploh prva dva niza smo bili enakovredni. Tam bi se kakšna žoga drugače obranila pa bi lahko imeli daljšo tekmo. Vidi se, da tekma ni odločala o ničemer, karte se bodo polagale čez 3 tedne na zaključnem turnirju.''

Matija Pleško, trener ACH Volley Ljubljana: ''Ekipa iz Doba je vedno neugoden nasprotnik ne glede na to, kdo igra za njih. Danes je iz prve postave manjkal Kök, ki nam je na prvi tekmi povzročal največ problemov. Kljub temu je potrebno tekmo dobro odigrati in neumen bi bil, če ne bi bil z današnjim rezultatom zadovoljen.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?