Novice

Potrdili prvo mesto na lestvici

ACH Volley Ljubljana : Krka 3:0 (19, 16, 21)

ACH Volley Ljubljana: Flajs 14, Vučićević, Kumer, Pavlović 4, Satler 2, Dagostino, Đirlić 8, Okroglič 8, Vilimanović, Pokeršnik, Videčnik, Kök 13.

Krka: Hafner 1, Ožbalt, Erpič 1, Vrhovšek, Kosmina 9, Borin, Drobnič 9, Travnik 1, Pucelj, Kumer 9, Lindič 5, Ogulin, Renko, Dimič.

Oranžni zmaji so v Stožicah, ki so bile zaprte za javnost, gostili novomeško Krko. Domačini so zmagali s 3:0 (19, 16, 21).

Tekmo so na začetni udarec Satlerja zanesljivo odprli Ljubljančani (4:0) in prednost brez težav držali v svojih rokah. Trener gostov je poskušal s polminutnim odmorom (12:7), a ni zalegel. Zmaji so vodstvo višali (17:10) in niz z napadom Okrogliča pripeljali do konca v svojo korist (25:19).

V drugem nizu so zmaji dobro izvajali začetni udarec in si po zaslugi tega priigrali oprijemljivo prednost (18:12) As za 23:14 je dodal še Đirlić, ki je tokrat zaigral na mestu blokerja. Z napako na servisu Dolenjcev so zmaji povedli z 2:0 (25:16).

Najbolj izenačeno igro smo spremljali v tretjem nizu, ko so gostje vodili z 12:10, vendar so razliko zmaji stopili, z asom Okrogliča pa že povedli z 18:15. Gostje so se na servis Travnika približali na le točko zaostanka (22:21), a so slovenski prvaki z zbranostjo potrdili zmago s 3:0 (25:21).

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Splet okoliščin in včerajšnja poškodba Videčnika nas je pripeljala do tega, da je danes na mestu srednjega blokerja odigral naš korektor Petar Đirlić, ki je odigral korektno celo tekmo. Tako kot vsi, ki so danes dobili priložnost. Pokazali so pravi pristop, kar se opazi tudi na rezultatu, na katerega smo ponosni in veseli. Žal smo odigrali tekmo pred praznimi Stožicami, ampak je to trenutno nepomembno glede na stanje, v katerem se nahaja cel svet. To je še najmanj, kar lahko naredimo.''
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?