Novice

Potrebujemo naše navijače, danes in tukaj!

 

 

Ljubljana, 6. Februarja 2012 - ….so si edini odbojkarji ACH Volleya, ki se s povratno tekmo proti belgijski ekipi Knack Roeselar, po skoraj dveh sezonah znova vračajo v svoj TiVolley. »Seveda veliko pričakujemo tudi od naših navijačev, ki so nepogrešljivi del naše ekipe. ACH Volley v tem trenutku dejansko igra izjemno POMEMBNO evropsko tekmo, ki odpira možnost in priložnost za nadaljevanje v polfinale pokala CEV. S pomočjo navijačev na tivolskih tribunah lahko naša ekipa, ki ima veliko število mladih slovenskih odbojkarjev, ta cilj tudi realizira. Dovolj je, če malce pobrskamo po zgodovini velikih evropskih klubov pa bomo hitro ugotovili, komu je oziroma ni  uspelo priti v polfinale tega eminentnega evropskega tekmovanja. To pomeni, da pred našim moštvom nikakor ni lahka naloga s katero lahko na koncu vendarle potrdimo polnopravno članstvo v evropski klubski eliti,« poudarja tudi glavni trener ACH Volleya, Igor Kolaković.

 

Foto:BoboOb tem Kolaković dodaja, da je »povsem jasno, da bo Tivoli poln navijačev, če bomo šli naprej, toda, pomembno je, da dojamejo, da jih potrebujemo že zdaj, to sredo na tej tekmi v tej dvorani! Kajti le to srečanje nam bo odprlo vrata za naprej, v polfinale,« poudarja Kolaković in nadaljuje, da »pravo, iskreno pripadnost ACH Volleyu, slovenski odbojki in športu na sploh, navijači in ljubitelji tega športa v Ljubljani in Sloveniji izkazujejo  prav na tovrstnih tekmah, ko je njihova navzočnost in podpora dejansko najbolj potrebna. Vsekakor pa si takšno podporo ACH Volley, kot nosilec odbojke v Sloveniji, z vsemi čudovitimi ljudmi, ki delajo zanj, in odbojkarji, ki nosijo oranžni dres,  takšno podporo s tribun tudi zaslužijo!« je prepričan Igor Kolaković.

 

Sicer se po sobotni zmagi v prvem krogu modre skupine DP proti ekipi Calcit Volleyball iz Kamnika v Kamniku  z rezultatom 3:1 v nizih in nedeljskemu počitku, oranžni zmaji z veliko vnemo pripravljajo na ta sredin povratni obračun evropskega pokala v domači dvorani. Izgubljeni niz v Kamniku in odlična igra nasprotnikov sta  bili dober trening  za prihajajočo tekmo proti Belgijcem, ki bodo nedvomno poskušali nadoknaditi boleč poraz v Roeselaru pred njihovim domačim občinstvom. Kolaković je na sobotnem srečanju v Kamniku sicer namenil nekaj počitka Vinčiću in Flajsu, saj je bila tekma v Belgiji z zmago v petih nizih težka in naporna, utrudljiva pa je bila tudi pot nazaj v Slovenijo. Zato so igrali, toliko kolikor je bilo potrebno za zmago, z mislimi pa so nedvomno že bili na povratnem srečanju v Tivoliju. Tokrat zmago potrebujejo, v primeru poraza, pa bo odločilni Zlati niz. A igra se doma, in to je velika prednost.

 

Konec tedna niti moštvo Knack Roeselareja ni počivalo, saj je tudi pri njih  državno prvenstvo v polnem teku. Tokrat so odigrali dobro in so slavili ter se utrdili na 4. mestu trenutne razpredelnice belgijskega DP. Tekmo proti Puursu - za katerega igra tudi Slovenec Alen Djorđević - so dobili gladko s 3:0 v nizih, pa čeprav še vedno ni igral njihov srednji bloker Stancu, zaradi gripe pa je manjkal tudi njihov mladi sprejemalec  Sam Deroo. Ali bosta omenjena igralca že pripravljena za srečanje v Tivoliju, bomo kmalu ugotovili.

 

 »Ne glede na to, da smo zmagali na našem prvem srečanju v Belgiji, Foto:Bobomoramo biti nenehno usmerjeni na naslednjo tekmo in na novo zmago, ki jo moramo doseči,« je na vprašanje, kako se pravzaprav v teh dneh ekipa ACH Volleya pripravlja na to tekmo, odgovoril  Igor Kolaković. Roeselar je na našem prvem srečanju nedvomno pokazal svojo kakovost in potrdil naše predpostavke o njihovi moči, ne glede na to, da letos ta ekipa ni udeleženka evropske lige prvakov. Vendarle, tukaj govorimo o večkratnem prvaku Belgije. Kakorkoli, v novo srečanje moramo vstopiti tako, kot da gre za naše prvo medsebojno srečanje, z vsem dolžnim spoštovanjem do nasprotnika in z veliko željo, da dosežemo še eno evropsko zmago, ki bi nas popeljala v polfinale Pokala CEV. Gledano na prvo tekmo minulo sredo, pa v drugem srečanju moramo zagotovo veliko več narediti sami, tako na našem sprejemu kot na  servisu. Potrebno bo obdržati visoko stopnjo osredotočenosti na igro od samega začetka pa do konca tekme in zmanjšati število lastnih napak na minimum. Prav tako bo potrebno imeti ves čas tekme pod kontrolo dva najboljša napadalca Roeselarja, Belgijca  Hendrika Tuerlinckxa ter Argetinca, Sama Derooja, katera sta nam tudi na prvem srečanju povzročala največ težav,« poudarja Kolaković.

Foto:BoboAndrej Flajs, kapetan ekipe
pa dodaja :" Povratne tekme v Tivoliju se že veselimo. Čeprav smo zmagali v Belgiji, nas v domači dvorani čaka še težji del misije uvrstitve med najboljše 4 v Pokalu CEV. Igrati bomo morali bolj konstantno, držati napake na minimumu in se še bolj natančno držati taktičnega načrta. Roeselare ima verjetno svojo računico, verjamejo da nas lahko premagajo pred domačim občinstvom. Moja poškodba je sanirana, do srede bom tudi bolje pripravljen kakor prejšnji teden. Verjamem v našo zmago in da bomo skupaj z navijači dali kulturnemu prazniku malo športnega priokusa."

 

Tudi dvorana Tivoli počasi toda zanesljivo pridobiva znova odbojkarsko podobo. V soboto smo jo sicer »posodili« košarkarjem, to sredo pa bo znova zaživela in zažarela v pravi, oranžni podobi. Zato vabimo vse navijače,  da Dan kulture zaključijo v navijaško-športnem okolju hale Tivoli.  Tekma se bo pričela ob 18. uri, navijaško ogrevanje pa že uro prej. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnim mestih Eventima, na dan tekme pa tudi uro pred začetkom na ploščadi pred dvorano Tivoli. Vstop prost za vse imetnike oranžne sezonske vstopnice in za predšolske otroke. Sedežnega reda ni, zato pridite čim prej. Pred dvorano bo možno kupiti tudi kakšno navijaško majičko, dres ali klubski šal. Že zato, da bomo oranžno obarvali tudi naše tribune.

 

Vsekakor – DOBRODOŠLI! BREZ DOBRIH NAVIJAČEV PREPROSTO NI DOBRE TEKME!

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?