Novice

POVRATNA TEKMA 1/4 FINALA POKALA SLOVENIJE

Gledalci v radovljiški dvorani so bili tokrat priča odbojkarski predstavi moštev, ki letos kot slovenska predstavnika nastopata v srednjeevropski ligi, tokrat pa sta se pomerila za napredovanje v naslednji krog pokalnega tekmovanja. Razen izenačenega drugega niza, so imeli vseskozi prevlado na igrišču domači odbojkarji, ki so se na koncu zasluženo veselili uvrstitve na finalni turnir pokala Slovenije za letošnjo sezono.

 

Autocommerceovci so že v uvodnih točkah srečanja pokazali več želje po uspehu in to jim je prineslo vodstvo z 8:1. Mariborski odbojkarji so bili ob tem v igri brez prave želje in brez pravih idej kako zaustaviti nalet domačinov. Ob drugem tehičnem odmoru je znašala razlika v korist Autocommercea že osem točk. Po tem rezultatu so gostje nanizali nekaj uspešnih akcij in razliko znižali na pet točk (16:11). Nadaljevanje je zopet minilo v znamenju domače ekipe, ki je dosegla kar nekaj točk v tem nizu tudi neposredno z začetnim udarcem. Mariborčani so na koncu, po zgrešenemu servisu Šketa, obstali na 17.točki.

 

V drugem nizu je v vrstah branilcev pokalnega naslova namesto Šketa pričel Tomaž Horvat, v domači vrsti pa je Čuturiča zamenjal Flajs. Menjavi sta več doprinesli blejski vrsti saj so po asu Satlerja povedli s 5:1 in trener Maribora Nikolić je že zahteval minuto odmora. Ta je očitno predramila njegove varovance in Prevent je prvič na srečanju povedel s 7:6. Pri vodstvu Preventa z 10:7 je prvo minuto odmora zahteval tudi domači trener Dragutin Baltić. Autocommerceovci so po nekaj akcijah in nazadnje udarcu Urnauta povedli z 11:10, Nikolič pa je bil že drugič prisiljen vzeti minuto odmora. Gostitelji so nato z nekaj bloki in udarci na mreži odšli na drugi tehnični odmor z vodstvom 16:11.  Pri izidu 18:16 za domače je v igro Autocommercea namesto Čebrona vstopil mladi Kamnik.  Mariborčani so se v nadaljevanju približali domačim le na točko razlike (23:22) in Baltić je takoj ukrepal z drugo minuto odmora, ponovno pa je v igro namesto Kamnika vrnil Čebrona. Prevent je po napaki Satlerja in Urnauta povedel s 25:24, domačini pa so ob bučni podpori navijačev le zmogli preobrat in po udarcu Čebrona tako vknjižili zmago tudi v drugem nizu.

 

Pričetek tretjega niza je minil v izenačeni igri, ob prvem tehničnem odmoru pa so bili za odtenek boljši domačini, ki so povedli z 8:6. Gostje so v nadaljevanju izid izenačili na 12.točki, nato pa so zopet povedli domačini z 14:12, Nikolić pa je vzel novo minuto odmora. Po dveh asih Flajsa je ob drugem tehničnem odmoru  domače moštvo še povečalo razliko.  Prave volje v mariborski vrsti v nadaljevanju ni bilo čutiti, domačini pa so tudi z atraktivnimi vložki suvereno dosegali točke. Gostje so se nato v zaključku niza po nekoliko ležerni igri in vodstvu domačih s 24:17 približali celo na 24:22, Baltić pa je bil ob tem primoran vzeti obe minuti odmora. Vse dvome o zmagovalcu pa je s točko na mreži le razrešil mladi Urnaut in tako zagotovil moštvu Autocommercea zmago in s tem nastop na zaključnem turnirju letošnjega pokalnega tekmovanja.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?