Novice

Pred branilci naslova domača ovira

Oranžni zmaji se mudijo na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Zwettlu, kjer jih danes predvidoma ob 20. uri v polfinalu čaka domača ekipa Union Raiffeisen Waldviertel. V prvem polfinalnem obračunu bosta ob 18h moči pomerila Calcit Volley in Mladost Zagreb.

Za slovenske prvake je cilj na zaključnem turnirju le eden – ubranitev naslova srednjeevropskih prvakov. Toda to bo vse prej kot lahka naloga, saj bodo na drugi strani mreže stali motivirani domačini. ''Pred nami je polfinalna ovira. To je domača ekipa, za katero sem prepričan, da stanje na lestvici ne odraža njihove kvalitete in verjamem, da bodo danes naredili vse, da nas premagajo. Danes bomo morali biti pravi, če si želimo jutri igrati finale,'' je pred polfinalnim dejanjem povedal strateg zmajev Matija Pleško, ki pričakuje izenačeni obe današnji tekmi.

V letošnji sezoni so Avstrijce dvakrat precej gladko ugnali, toda sedaj ni popravnega izpita. Po Pokalu Slovenije bodo Ljubljančani skušali svojo kvaliteto dokazati tudi na drugem vrhuncu sezone, Pleško pa ve, kaj danes čaka njegove fante. ''Precej rotirajo na igralnih mestih, ampak nekako imajo tri nosilce. Je pa res, da na ostale ne smemo pozabiti. Sicer njihova igra bazira na zunanjih napadalcih, ki jih bo potrebno nevtralizirat do te mere, da se ne razigrajo. Eno porcijo točk nam bodo verjetno dali, toda če z naše strani pritisnemo z dobrim servisom na njihove sprejemalce, potem podajalca odmaknemo od mreže in posledično bomo lažje dotikali žoge v bloku oziroma jih blokirali s točko. Bomo videli, koliko bomo razpoloženi danes za igro,'' je še dodal glavni trener, ki je ravno včeraj dopolnil 44 let.

Tekma za tretje mesto bo na sporedu jutri ob 18. uri, finale pa sledi ob 20. uri.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?