Novice

Pred drugo tekmo velikega finala v Kamniku

 

Ljubljana, 30. marec 2012 - Odbojkarji ACH Volleya so to  sredo dobili prvo srečanje velikega finala državnega prvenstva proti drugem udeležencu finala DP, ekipi Calcit Volleyball iz Kamnika, in sicer z rezultatom 3:1 v nizih (15,21,-23,20). Po tekmi so imeli tako navijači kot igralci s strokovnim štabom vred dokaj mešane občutke. Če je v tretjem nizu namreč že kazalo, da bo srečanje za veliki finale državnega prvenstva v tako rekoč nespodobno kratkem času zaključeno s popolno prevlado oranžnih in gladko zmago, pa se je konec tretjega niza, pri rezultatu 23:18 za oranžne, zgodil preobrat in se je začela mala »drama«.

Sedem  zaporednih točk so namreč v tistem trenutku osvojili Kamničani in z njimi tudi tretji  niz.  Zakaj  je do tega prišlo, je morda še najbolje pojasnil  kamniški sprejemalec in kapetan ekipe Jan Planinc, ko je med drugim medijem dejal, da se moštvu ACH Volley lahko postavijo po robu le tako, da izkoristijo trenutek, ko le-ti  v igri malo »padejo«. Takrat nasprotnik mora s polnim zagonom poskušati osvojiti  čim več zaporednih pik. Točno to se je tudi zgodilo v končnici 3. niza, ko je zbranost odbojkarjev  ACH Volley po dokaj gladki zmagi v prvih dveh nizih in ob prednosti  23:18 v tretjem, padla in so igralci oranžnih, kot je dejal tudi njihov trener Kolaković, » zame nerazumljivo in hkrati nesprejemljivo za takšno ekipo - nehali igrati«.  Matevž Kamnik, srednji bloker ACH Volleya je ob tem menil, da je problem, ker je  motivacija odbojkarjev ACH Volleya najvišja na evropskih tekmah, domača tekmovanja pa zadnji dve leti gladko zmagujejo (po statistiki  novinarja Vala 202, Boštjana Reberšaka, so oranžni v tej sezoni denimo v 32 dobljenih domačih tekmah osvojili kar 96 nizov in le 7 so jih izgubili). To kaže na velik razkorak v kakovosti med ACH Volleyem in drugimi slovenskimi zasledovalci, a tudi na dejstvo, da se je pri slabših nasprotnikih na sploh potrebno veliko bolj motivirati in tekmo skoncentriramo odigrati od začetka do konca.  Po izpadu oranžnih iz evropskih tekmovanj je njihova samozavest malce opešala in s tem tudi motivacija, toda ekipa  se nedvomno zaveda, da v tem trenutku časa za popuščanje preprosto ni, kajti v končnici državnega prvenstva jih na drugi strani mreže čakajo igralci, ki se želijo še posebno dokazati proti takšni ekipi, kot je ACH Volley.

Po prvi tekmi finala smo lahko predvsem prepričani, da  se nam v nadaljevanju prvenstva obeta odlična odbojka. To soboto na »tujem« terenu, kjer naše oranžne zmaje ne čakajo le visoko motivirani  igralci Calcita, katerim je dobljeni niz dal dodaten polet, ampak  tudi prepolna dvorana glasnih  navijačev, ki jih vsepovsod po Sloveniji ne manjka, tudi zato ne, ker so v nenehnem pričakovanju trenutka, ko bo domača ekipa morebiti snela s trona moštvo ACH Volley. Toda, nič manjša želja in motiv ne obstajata na drugi strani, saj si oranžni zmaji prav tako želijo priboriti  svojo osmo zapored, skupno pa deveto državno lovoriko. A zato potrebujejo tudi svoje navijače, tako jutri, v soboto, 31. marca ob 17. uri v Kamniku, kot tudi v četrtek, 5. aprila ob 18. uri v ljubljanski hali Tivoli.  Dobrodošli!

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?