Novice

Pred evroligaško sredo še tekma v TiVolleyu

Ljubljana, 12. januarja 2012 – V pripravah na evroligaško sredo, ko nam v goste prihaja francoski državni prvak, ekipa Toursa, je v Tivoliju že vse nared za še en obračun v okviru državnega prvenstva Slovenije. Gre za povratno srečanje v katerem se bosta znova pomerili prva in zadnja ekipa na lestvici prve slovenske lige, ACH Volley in SIP Šempeter. Srečanje 15. kroga DP bo torej v Tivoliju, v soboto 14. januarja  s pričetkom ob 19. uri.

 

Gosti iz Savinske doline prihajajo v Ljubljano prvič, po tistem, ko so gostili aktualne državne prvake  v svoji dvorani v Šempetru in doživeli pričakovani poraz 3:0 v nizih. Takrat so SIP-ovci uspeli vknjižiti le 10 točk v prvem nizu, 13 v drugem in 11 v tretjem, hkrati pa se je s to tekmo poslovil od aktivne 22-letne kariere njihov kapetan, Goran Cestnik. To je prav tako bila tudi zadnja tekma ekipe ACH Volleya v polni sestavi pred novembrskim reprezentančnimi aktivnostmi, ki pa se je izjemno uspešno nadaljevala tudi v decembru in letošnjem januarju. Od takrat do danes pa ekipi SIP Šempetra ni šlo vse po načrtih. V 14 kolih DP niso zabeležili niti ene zmage, pač pa prav toliko porazov in osvojili le 2 točki. ACH Volley jih ima, za primerjavo, skupno 42. Kar pomeni, da bo to še ena borba Davida z Goljatom, vseeno pa bo pomembna za obe moštvi, ker je pri takšnih srečanjih predvsem zanimivo opazovati stopnjo in način motiviranosti tako enih kot drugih. Če si zadnji na lestvici, pač nimaš kaj izgubiti, lahko pa poskušaš doseči čim več, in lahko s tem greš tudi skozi zelo pomemben učni proces. Če si prvi, pa sicer imaš težavo igrati na visoki ravni proti objektivno slabšemu nasprotniku, toda, prav to je hkrati lahko največja past. In v tej sezoni se odbojkarji ACH Volleya v takšno past še niso ujeli, kajti, kot je po tekmi v Šempetru tistega 5. novembra 2011 izjavil mladi korektor/sprejemalec ACH Volleya, Klemen Čebulj: »Tudi nocojšnjo tekmo proti Šempetru smo vzeli nadvse resno in igrali od prve do zadnje točke »na polno«…«. Ravno to pa je odlika, ki že dolgo krasi moštvo ACH Volleya, letošnjo sezono pa še prav posebej: igrati resno, odgovorno in skoncetrirano od prve minute tekme do konca, ne glede na to, kdo je in kako je močan nasprotnik na drugi strani mreže. In tudi to je dober obet za sobotno srečanje v Tivoliju.  

 

Zato vabljeni na nov odbojkarski obračun v TiVolleyu, v soboto, 14. januarja ob 19. uri! Podpora s tribun je vedno dobrodošla!

 

Odnosi z javnostmi

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?