Novice

Pred nadaljevanjem državnega prvenstva

Ljubljana, 20. januarja 2012 - V soboto, 21. januarja ob 18. uri se bodo igralci ACH Volleya v 16. krogu državnega prvenstva pomerili s trenutno 6. uvrščeno ekipo državnega prvenstva UKO Kropa, ki je sicer aktualni državni podprvak. Srečanje bo zanimivo tudi zato, ker odhajajo oranžni zmaji v svojo dolga leta domačo dvorano, v športno dvorano Srednje gostinske in turistične šole v Radovljici.  Vsekakor se bodo kljub že standardno glasnim kroparskim Macolam, počutili domače.

Ekipa UKO Krope, ki je bila v lanski sezoni takrat še pod taktirko trenerja in igralca Luka Slabeta, veliko presenečenje, saj se je uvrstila tako v finale Pokala Slovenije kot tudi v finale DP, v tej sezoni sicer ne blesti, a vendarle nastopa uspešno. Nič kaj preveč jih ni zmedel odhod trenerja Slabeta in kar nekaj nosilcev igre. Pod vodstvom novega trenerja Damjana Marinka in z nekaj novimi, a že izkušenimi igralci, kot so Bojan Kristan, Žiga Zupanc in Simon Bilandžič, so se tudi v tej sezoni uvrstili v zaključni del Pokala Slovenije, prav tako pa  so se  z dobrimi  igrami utrdili na zgornji polovici  lestvice  državnega  prvenstva.

Odbojkarji ACH Volleya, ki so še vedno pod vtisom izpada iz elitne Lige prvakov, si zagotovo ne bodo privoščili podcenjevanja ali ležerne igre. Bo pa potrebno zbistriti misli in nadaljevati z uspešnimi predstavami tako v državnem prvenstvu kot tudi v prihajajočih izločilnih tekmah Srednjeevropske lige.  Še posebno pa  naj bi bile vse prihajajoče tekme  predvsem priprava za nadaljevanje evropskega tekmovanja v Pokalu CEV, kjer odbojkarje ACH Volleya  čakajo vsekakor zelo atraktivni nasprotniki, kot so  ruski Dinamo Moskva, belgijski  Knack ROESELARE, italijanska Acqua Paradiso MONZA in poljski Asseco Resovia RZESZOW. Prvi nasprotnik bo belgijski  Knack ROESELARE, ki je v četrtek zvečer premagal grško Lamio in si priboril napredovanje v Pokalu CEV.  Prava tekma se bo odigrala med 31. januarjem in 2. februarjem v belgijskem ROESELARU, povratna pa 8. februarja v Ljubljani.

Še pred to tekmo pa so na sporedu kar tri tekme državnega prvenstva. Prva že jutri, v soboto 21.01. 2012 ob 18. uri športni dvorani Srednje gostinske in turistične šole v Radovljici.

Vabljeni!

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?