Novice

Pred odhodom v Rusijo do novih treh točk

ACH Volley Ljubljana : OK Mladost Brčko 3:1 (13, -23, 22, 20)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević 11, Videčnik 9, Kumer, Purić 6, Pavlović 5, Satler, Dagostino, Đirlić 6, Okroglič 6, Vilimanović 4, Pokeršnik 7, Kök 13.

OK Mladost Brčko: Lukić, Delić 28, Trakić, Ćendić 2, Colo, Eminović 7, Sokolar 1, Vojak 10, Popović, Gajić 4, Vidović 2, Divljan, Tanić.

Pred odhodom v Rusijo na četrto tekmo skupinskega dela Lige prvakov so oranžni zmaji gostili Mladost iz Brčkega. Zaradi prenove Tivolija so tokrat tekmo odigrali na OŠ Maksa Pečarja, po zanesljivem začetku pa so goste nato premagali s 3:1.

Po dolgem času je tekmo po poškodbi pričel Matej Kök, trener Matija Pleško pa JE za uvod na igrišče poslal igralce, ki dobijo sicer manj priložnosti za igro. S točko Đirlića so zmaji povedli za 6 točk (10:4), s polminutnim odmorom je pri rezultatu 17:5 ukrepal trener domačih. Brez večjih težav so domačini niz mirno pripeljali do konca (25:13).

V drugem nizu so se gostje sprostili in prikazali boljšo igro. Narekovali so tempo, slovenski prvaki pa so jih ujeli na 10. točki. Ekipi sta nadaljevali izenačeno in prvič so za dve točki povedli Ljubljančani tik pred končnico (19:17). Gostje so še naprej kazali izvrsten odpor in v zaključku niza tehtnico prevesili v svojo korist (23:25).

V tretjem nizu je trener Pleško premešal zasedbo in v ogenj poslal najbolj udarno šesterko. Z asom Videčnika so zmaji povedli (7:6), konkretneje pa so se gostitelji odlepili s točko Vučićeviča za 17:14. Nalet Ljubljančanov je skušal z odmorom prekiniti trener gostujočih, ki so se nato približali na le točko zaostanka (21:20). Tokrat zmaji niso popustili in slavili v tretjem nizu (25:22).

Četrti niz so bolje pričeli bosanski prvaki (10:12), ki pa so jih v nadaljevanju Ljubljančani ujeli ter povedli (18:15). Vodstva niso več izpustili iz rok in na svoj račun dodali nove 3 točke (25:20).

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Tri točke bomo seveda vzeli, je pa bila današnja tekma večnamenska. Poleg treh točk, ki smo jih osvojili, je bilo potrebno preizkusit in uvest igralce, ki so bili poškodovani. Deloma nam je to danes uspelo, vesel sem, da je Matej Kök znova lahko igral, po poškodbi gležnja se vrača tudi Diko Purić, zato je tudi dobil danes priložnost odigrati celo tekmo. Malo smo vrteli, da so priložnost dobili tudi tisti igralci, ki sicer dobijo manj priložnosti, ampak žal je šla tekma v to smer, da je bilo potrebno načrt prilagoditi. Služila nam je tudi kot priprava na tekmo proti Rusom, potrebno je imeti vse igralce na voljo. Igralci iz Brčkega so igrali pogumno, borili so se za vsako točko, za to jim čestitam, ampak na koncu je kljub izgubljenemu nizu vse tako kot mora biti.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?