Novice

Pred prvo tekmo državnega prvenstva v Tivoliju

Ljubljana, Foto:BOBO7. oktobra - To soboto, 8. oktobra ob 19. uri čaka aktualne državne prvake, odbojkarje  ACH Volleya Ljubljana in njihove navijače premierna tekma državnega prvenstva v športni dvorani Tivoli, ki so jo privrženci oranžnih že pred leti poimenovali kar  Ti- Volley. Prav v tej dvorani so odbojkarji ACH Volleya ob pomoči številnih navijačev  nanizali pomembne zmage v evropski ligi prvakov, s katerimi so si priborili tudi zgodovinski nastop na zaključnem turnirju četverice najboljših v sezoni 2009/10. Čeprav se je tekmovanje Lige prvakov preselilo v večjo in sodobnejšo dvorano Stožice, pa vendarle ostaja navezanost  moštva tudi na dvorano Ti-Volley. In prav dejstvo, da se bodo v njej odvijale vse domače tekme državnega in pokalnega tekmovanja, kasneje tudi srednjeevropske lige, nas navdaja z optimizmom, da bodo številni ljubitelji odbojke iz vse  Slovenije zopet dodobra zapolnili sedeže. Seveda bo v teh tekmovanjih navijaški del razdeljen med obe nastopajoči ekipi, tako da bo vse skupaj še bolj glasno in pisano. Moderator ACH Volleya, Urban Simčič pa bo poskrbel še za pestro vodenje  in odlično vzdušje, DJ Bucy pa za dobro glasbo.

Kot rečeno, že to soboto pričakuje moštvo ACH Volleya dober obisk prve tekme državnega prvenstva. Nasprotnik je za prvi krog ravno pravšnji. V goste namreč prihaja ekipa Salonita Anhovo iz Kanala, ki jo že drugo sezono vodi  izkušeni trener Andrej Urnaut in ki je v tej sezoni dodobra prevetrila svoje vrste. Lansko peto mesto v državnem prvenstvu in četrto mesto v pokalu Slovenije vsekakor nista mesti, ki bi zadovoljili večkratnega državnega in pokalnega prvaka iz Kanala. Zato se je vodstvo na čelu s športnim direktorjem Milošem Grilancem v tej sezoni odločilo, da se odpove predvsem lanskim tujim okrepitvam. Klub je tako zapustilo kar šest odbojkarjev, po večini tujcev, ki niso bili takšna dodana vrednost, kot se je od njih pričakovalo. Vodstvo kluba iz Kanala tudi v nadaljevanju ni stalo križem rok in je v svoje vrste zvabilo, lani še igralca Prvačine (letos je to ekipa Go Volley), dolenjska odbojkarja, korektorja Janka Breganta in blokerja Daniela Koncilja. Iz srbskega  Partizana  so pripeljali tudi novega organizatorja igre Žarka Kisića. Iz mladinskega pogona pa so se članski ekipi pridružili  Urban Česnik, Matevž Lazar in  Nejc Pirih.

Ekipa Salonita v tej sezoni ne bo tekmovala v nobenem evropskem tekmovanju. Vse svoje sile bodo usmerili  v domača tekmovanja, kot sta pokal in državno prvenstvo. Že to dejstvo pove, da bodo ambicije omenjenega kluba v teh tekmovanjih zelo visoke, vsekakor pa pričakujejo uvrstitev vsaj med prve štiri ekipe, tako v pokalu kot v državnem prvenstvu Slovenije. Prav zato  so v preteklem mesecu odigrali vrsto prijateljskih tekem, med drugim tudi v Italiji  (proti Padovi) in v Avstriji (v Pliberku proti Dobu), kjer si je žal, ravno tako kot naš bloker Matevž Kamnik, zvil gleženj tudi mladi centralni bloker Salonita, Dane Mijatovič. Konec tedna so prav tako igrali še na mednarodnem turnirju v Murski Soboti, kjer so med drugim premagali tudi državnega rivala, Panvito Galex iz Murske Sobote.

Vsekakor nas v letošnjem letu čaka zanimivo in napeto državno prvenstvo. Moštvo ACH Volley Ljubljana bo v njem sodelovalo že od 1. kroga dalje, kar je v letošnji sezoni novost in kar bo tudi veliko prispevalo k promociji slovenske odbojke na sploh. Da je ekipa ACH Volleya magnet za gledalce, je pokazala že v sredo odigrana pokalna tekma v Mariboru, kjer so oranžni pred nabito športno dvorano  II. Gimnazije Maribor sicer gladko premagali nasprotnika iz Hoč. Zadovoljstvo in navdušenje nad predstavo obeh moštev so po tekmi na to pokazali tako igralci obeh moštev, predvsem pa njihovi zvesti navijači. Z velikim aplavzom so pozdravili obe nastopajoči ekipi.

Tudi jutri bo torej vroče – tokrat v športni dvorani hale Tivoli, ki prvič po zelo dolgem času gosti tekmo državnega odbojkarskega prvenstva. Vabljeni na otvoritveno tekmo tudi vi.

Cena vstopnice je 3 € - vstopnice dobite na vseh prodajnih mestih Eventima. Lahko jih kupite tudi eno uro pred začetkom tekme v kiosku Eventima na ploščadi pred halo Tivoli. Za obiskovalce z letnimi vstopnicami je vstop prost. Sedežnega reda ni.

In še posebno obvestilo: na ploščadi pred dvorano Tivoli gradbinci izvajajo določena dela, zato vse obiskovalce prosimo, da so pozorni na to!  

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?