Novice

Pred tretjim evroligaškim obračunom, tokrat v toplih Atenah

Olympiacos CFS (Cup of Fans of Piraeus) je tudi sicer eno najuspešnejših športnih društev v Grčiji, s sedežem v Pireju. Ustanovljeno je bilo 10. marca 1925, sprva le kot nogometni klub. Prvi predsednik športnega društva Michalis Manouskos je tisti, ki mu je med drugim dal tudi ime: »Olympiacos Club of Fans of Piraeus«, kar pomeni »Klub navijačev Olympiacos Pirej«. Športno društvo danes vključuje 17 različnih športov – odbojko, nogomet, košarko, vaterpolo, jadranje, plavanje, boks, atletiko, tenis ipd.

Odbojkarski klub  Olympiacos S.C. pa je bil v športnem društvu osnovan leta 19.30. Danes ima to moštvo 12 profesionalnih odbojkarjev, od tega jih je 8 Grkov, po en Američan, Bolgar, Kubanec in Čeh. Povprečna višina ekipe Olympiacos S.C. je 1,98 m. Njihov najvišji igralec je korektor Mitar Tzourits, ki v višino meri 2,10 m. Najnižji je Pavlos Kouzounis z 1,85 m in igra na mestu libera. Ekipo vodi trener Flavio Goulinelli, njegov pomočnik je Giannis Kalmazidis.

Do sedaj se je v letošnji evropski ligi prvakov grško moštvo pomerilo s črnogorsko Budvansko Rivijero, proti kateri so izgubili z rezultatom 3:0 v nizih, in s poljsko ekipo Jastrzebski Wegiel, katere so doma premagali z rezultatom 3:2 v nizih. Čeprav je ta trenutek v Grčiji zelo težka situacija, ki se odraža tudi na delovanju njihovih klubov – slednji namreč bojkotirajo tekme državnega prvenstva, nastopajo pa v evropskih tekmovanjih, jih moštvo ACH Volleya nikakor ne podcenjuje. Tudi v to tekmo bodo šli maksimalno motivirani in osredotočeni predvsem na en cilj, kot je na kratko komentiral naš podajalec Dejan Vinčić – to je zmaga.

 

Neposredni prenos tekme iz Aten lahko spremljate jutri, 8. decembra 2010 ob 18.30 uri na 2. programu TV SLO. Poročevalec bo Ervin Čurlič. Neposreden prenos pa bo možno spremljati tudi na valovih nacionalnega radia, na programu VAL-a 202, reporter bo Boštjan Reberšak.

 

Odnosi z javnostmi

 

   

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?