Novice

Prenovljen ACH Volley Ljubljana novim izzivom naproti

Odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana, ki so prejšnji teden aktivno začeli s pripravljalnim obdobjem, čaka v novi sezoni mnogo preizkušenj. Veliko je novih obrazov, cilji pa kot vedno ostajajo visoki. Branili bodo naslov državnega prvaka, ki so ga konec prejšnje sezone osvojili že 13. sezono zapored, skušali stopiti stopničko višje v pokalnem tekmovanju, v mednarodnih vodah pa bodo želeli slovenske barve zastopati enako uspešno kot lani v pokalu MEVZA, ko so osvojili naslov, in se iz kvalifikacij uvrstiti v ligo prvakov.

Ekipa, ki je že sestavljena praktično v celoti, bo prvi del priprav opravila v Tivoliju in okolici, nato pa se bodo v času, ko bo Ljubljana gostila odbojkarsko svetovno prvenstvo za dekleta do 23 let, preselili pod mariborsko Pohorje. ''Do prvih pripravljalnih tekem v septembru bodo fantje trenirali dvakrat dnevno, saj k treningom z žogo dodajamo treninge na fitnesu in atletski stezi. V letošnjem letu je na sporedu 60 tekem in zato moramo biti odlično fizično pripravljeni,'' je dejal trener Zoran Kedačič. ''Moram priznati, da sem že komaj čakal, da se sezona začne. Prvi teden priprav je za nami in sem zelo zadovoljen tako z igralci, ki na treningih dajejo svoj maksimum, kot s trenerskim štabom in ljudmi v klubu, ki nam omogočajo, da zadeve potekajo nemoteno,'' je še dodal Kedačič o začetku svoje tretje sezone pri ACH Volleyju Ljubljana.

V primerjavi s prejšnjim letom je prenovljene kar pol ekipe. Novinci Jan Brulec, Matej Mihajlović, Uroš Pavlović, Matic Videčnik in Hrvat Petar Đirlić so že opravili prve treninge v dvorani Tivoli, medtem ko se jim bo Ukrajinec Dimitrij Babkov pridružil s tekočim tednom. Pri oranžnih zmajih sta prav tako manjkajoča še slovenski reprezentant Jani Kovačič, ki se z izbrano vrsto pripravlja na bližajoče se evropsko prvenstvo, in Jan Pokeršnik, ki v sredo začne v Latviji z evropskim prvenstvom v odbojki na mivki. ''Letos je veliko novih igralcev, res pa je, da se z večino poznamo že od prej, ko so igrali pri drugih klubih. Veliko energije bomo vložili tudi v to, da ustvarimo dobro kemijo v ekipi, ker je to eden izmed ključnih dejavnikov, da se lahko sezona odvija uspešno,'' je motiviran bloker Diko Purić.

Letos se bo začelo zares hitreje kot po navadi, saj je že konec septembra na vrsti pokal MEVZA, nato pa sledita državno prvenstvo in v drugi polovici oktobra kvalifikacije za ligo prvakov. V drugem krogu jim je žreb namenil Mladost iz Brčkega. Prvo tekmo bodo oranžni zmaji odigrali 18. oktobra v gosteh, povratna pa bo 4 dni kasneje v Ljubljani. Uvrstitev v glavni del lige prvakov je seveda velik izziv, kajti v primeru zmage nad ekipo iz Bosne jih v tretjem krogu čaka Lokomotiva iz Novosibirska. Kapetan Andrej Flajs je pred novo sezono optimističen: ''Kljub spremembam smo po imenih približno tako močni kot lani in verjamem, da lahko osvojimo državno prvenstvo, državni pokal, se uvrstimo v finale Inter lige in da v kvalifikacijah za ligo prvakov najprej premagamo Mladost, nato pa presenetimo še Lokomotivo.''

EKIPA:

Podajalca: Jan Brulec, Rok Satler;

Sprejemalci: Dmitrij Babkov (UKR), Jan Pokeršnik, Andrej Flajs, Matija Pleško;

Korektorja: Matej Mihajlović, Petar Đirlić (CRO);

Blokerji: Uroš Pavlović, Diko Purić, Matic Videčnik;

Libero: Jani Kovačič.

Trener: Zoran Kedačič

Pomočnik trenerja: Jurij Žavbi

Statistik: Mitja Torkar

Kondicijski trener: Samo Korošec

Fizioterapevta: Jure Ivartnik, Špela Kralj

Zdravnica: Eva Topole

Avtor fotografije: Matic Eržen

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?